Hrvat z lažnimi profili na instagramu izsiljeval dekleta, za brisanje je zahteval njihove intimne fotografije

STA, Va
20.07.2022 13:32

Ženske z različnih koncev Hrvaške so 24-letnega izsiljevalca prijavile policiji, tri od njih pa so mu zahtevane fotografije poslale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Na Hrvaškem so obtožili 24-letnega moškega iz okolice Zaboka, ker je izsiljeval dekleta z lažnimi profili na instragramu, na katerih je objavljal njihove fotografije, dodal pa zapis, da ponujajo spolne storitve, piše hrvaški portal Danica.hr. Dekleta, bilo naj bi jih kar 23, je izsiljeval od novembra lani do marca letos.

Obtožnica navaja, da je obtoženi naredil posnetke začetnih strani instagram profilov več ženskih oseb z njihovimi slikami in imeni ter jih objavil na lažnih profilih ob komentarjih s seksualnimi konotacijami.

Obtoženec je z dekleti nato začel komunikacijo in jim poslal lažne profile, da bi v zameno za brisanje oziroma neobjavo dobil fotografije njihovih intimnih predelov.

Dekleta, ki prihajajo iz Zagorja, Zagreba in Podravine, so izsiljevalca prijavila policiji, tri od njih pa so mu v tem času že poslale svoje fotografije.

Obtoženi je od nekaterih žrtev zahteval tudi spolni odnos in jim grozil, da jih bo še naprej sramotil, če ne bodo prišle v njegovo stanovanje. Groženj ni uresničil, ker je policija prej odkrila, kdo se skriva za lažnimi profili.

Tožilstvo za 24-letnika zahteva 18 mesecev zapora brez možnosti pogojnega izpusta in dolgotrajno prepoved dostopa do spleta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta