Hrvati so ga prijeli zaradi suma ropa zlatarne v Portorožu, v Zagrebu mu bodo sodili za napad na policista

Vanessa Čokl
05.10.2021 11:31
22-letnik z bogato kriminalno kartoteko naj bi bil avgusta 2019 s še dvema moškima odtujil za več kot 18.500 evrov zlatega nakita. Prijeli so ga na Hrvaškem na podlagi evropskega pripornega naloga, ki ga je izdala Slovenija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šerif Hrustić 
PU Zagreb

Tožilstvo v Zagrebu je obtožilo 22-letnega Šerifa Hrustića za napad na policista med pobegom iz policijskega vozila avgusta letos. Hrustića so predtem prijeli na podlagi evropskega pripornega naloga, ki ga je zaradi suma ropa zlatarne v Portorožu objavila Slovenija. Avgusta 2019 naj bi bil s še dvema moškima odtujil za več kot 18.500 evrov zlatega nakita.

Hrustića zdaj na Hrvaškem v obtožnici bremenijo, da je v popoldanskih urah 18. avgusta pobegnil iz policijskega vozila, s katerim so ga v spremstvu peljali na zaslišanje. 22-letnik je z rokami, vklenjenimi v lisice, udaril policista v glavo in roko, policistko pa odrinil. Policista je pri tem poškodoval. 

Osumljencu je uspelo pobegniti, a so ga policisti po nekaj dneh znova prijeli. Zaradi napada na uradno osebo mu grozi od šest mesecev do pet let zapora.

Zaradi kaznivega dejanja uporabe sile proti uradni osebi Hrustića zaenkrat ne bodo izročili Sloveniji, ocenjujejo hrvaški mediji. Zahtevo za izročitev bodo obravnavali šele, ko bo končan postopek na Hrvaškem.

Na Hrvaškem je bil 22-letnik dvakrat pravnomočno obsojen zaradi tatvin in vlomov v letih 2019 in 2020. Prvič je pogojno kazen odslužil z družbenokoristnim delom, v drugem primeru pa je bil letošnjo pomlad pogojno obsojen na leto dni zapora. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta