Hrvatica ljubimca obtožila posilstva, a razplet sojenja je presenetljiv

A.L.
21.05.2024 11:12

Vse skupaj naj bi se zgodilo, medtem ko je 26-letnica spala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Hrvaški mediji pišejo o nenavadni zgodbi. 27-letnika s širšega območja Virovitice so aretirali in mu leta sodili, potem ko ga je leto dni mlajša natakarica obtožila posilstva, pri katerem naj bi ji naredil modrico na vratu oziroma tako imenovani "ljubezenski ugriz", piše portal Danica.hr, ki ga povzema Jutarnji list.

Vse skupaj naj bi se zgodilo, medtem ko je 26-letnica spala. Po poročanju hrvaških medijev ji je moški takrat naredil modrico na vratu, nato pa prst potisnil v njeno spolovilo. Z nadlegovanjem je nadaljeval, dokler ni začela jokati in kričati ter ga prositi, naj preneha. Vse skupaj naj bi se dogajalo v hiši, v kateri je par že dlje časa živel.

Sodišče je obtožbe ženske zavrnilo kot neutemeljene in obtoženega oprostilo. Ta je ves čas trdil, da je šlo za prostovoljno spolno razmerje.

Najprej ločitev, nato vrnitev k možu

Oglasila se je tudi vodja kavarne, v kateri je delala danes 26-letna natakarica, in povedala, da ji je zaposlena namignila, da se želi ločiti od moža. Pomagala ji je najti stanovanje, takrat pa naj bi jo 27-letnik prosil, če lahko živi pri njej, saj da je njegovo najemniško stanovanje majhno in neurejeno.

Še bolj se je zapletlo, ko je natakarica svoji nadrejeni povedala, da je noseča, a ni vedela, ali je otrok možev ali prijateljev. "Isti dan pozno popoldne mi je povedala, da ne želi več delati v kavarni in da se bo vrnila k možu. Niti enkrat mi ni potožila nad tem moškim, menda sta bila v kratkotrajni ljubezenski zvezi," je o ljubimcu, ki ga je 26-letnica obtožila nadlegovanja, povedala vodja kavarne. Še več, natakarica in njen mož sta kasneje na policijo podala ovadbo, v kateri moškega obtožujeta posilstva.

"Glede na to, da obstajata dve različici dogodka, je prvostopenjsko sodišče pravilno ovrednotilo pričanje lastnice lokala, ki je o natakarici vedela vrsto podrobnosti," piše Jutarnji list. "Da se je natakarica z možem pobotala, je neizpodbitno, iz moževe izjave pa je razvidno, da je razlog za njeno odpoved zaposlitve v gostinskem lokalu to, da ni več zdržala v službi, in ne mladeničevo obnašanje," je bilo zapisano v sodbi.

Ugotovili so, da je morala 26-letnica ob vsem navedenem in v luči sprave z možem modrico na vratu nekako opravičiti, zato je na moževo prigovarjanje prijavila posilstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta