Med elektronskimi naslovi, s katerih so prišla lažna obvestila o podtaknjenih bombah v Beogradu, tudi slovenski

STA, Va
19.05.2022 11:34

Srbska policija je odkrila 19 elektronskih naslovov, s katerih so v minulih dneh prišle grožnje o podtaknjenih bombah v več sto šolah in drugih ustanovah v Srbiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Srbska policija je odkrila 19 elektronskih naslovov, s katerih so v minulih dneh prišle grožnje o podtaknjenih bombah v več sto šolah in drugih ustanovah v Srbiji, zlasti v Beogradu. Osem groženj je prišlo iz Poljske, štiri iz Gambije, po dve iz Irana in Nigerije ter po ena iz Ukrajine, Slovenije in Rusije, so sporočili s srbskega pravosodnega ministrstva.

Od 11. marca letos do danes so različne javne ustanove in šole po Srbiji prejele več sto groženj z bombo. Grožnje so prišle prek strežnikov Gmail, ProtonMail, Eunet mail in Yandex ter prek anonimnih telefonskih klicev.

Ob grožnjah iz tujine so lažna obvestila o bombi prišla tudi iz Srbije. Srbska policija je v štirih dneh obravnavala osem srbskih državljanov. Dve osebi so aretirali, proti šestim mladoletnikom pa so vložili kazensko prijavo.

"Lažno obvestilo o podtaknjeni bombi je hud zločin, ki lahko vznemiri in prestraši državljane Srbije in zahteva dodatno delo pripadnikov notranjega ministrstva," so sporočili iz pravosodnega ministrstva.

Policija je v zadnjih treh dneh pregledala več sto javnih objektov, šol, bolnišnic in trgovskih centrov, na koncu pa se je izkazalo, da so bile vse prijave lažne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta