Na mejni prehod s Hrvaško na Bregani se je pripeljal nesojeni ameriški filmski zvezdnik, ki ga išče Interpol

14.04.2021 11:02
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Hrvaško je vstopil s slovenske strani in zaprosil za azil.
Reuters

Nevsakdanja situacija na mejnem prehodu Bregana v ponedeljek zvečer: hrvaški policisti so pridržali epizodista iz nekoč slavne ameriške teve serije Urgenca, ki se zdaj predstavlja kot svetovalec in producent v filmski industriji.   

45-letni Don Victor Cisternino, ki je v ponedeljek poskušal vstopiti iz Slovenije na Hrvaško in je takoj nato pri sosedih zaprosil za azil, je po poročanju Jutarnjega lista pristal na tiralici Interpola, ker ga Združene države Amerike iščejo zaradi večmilijonske prevare. Pod nalepko pandemije covida-19 naj bi bilo njegovo podjetje MagnifiCo dobilo državno pomoč, pri rutinskem preverjanju pa je finančna uprava postala pozorna na do vejice natanko iste zneske prijavljenih davčnih olajšav. Izkazalo se je, da Cisternino ne zaposluje več kot 400 delavcev, temveč da sta v firmi samo dva, on in njegovo dekle, podjetje pa očitno pere denar.

Tožilstvo v Orlandu na Floridi je Cisternina obtožilo, da je poneveril kar 7,2 milijona dolarjev državne pomoči podjetjem v koronakrizi. Nesojeni zvezdnik je pred organi pregona torej očitno pobegnil v Evropo. Hrvaški policiji je povedal, da ga je bilo strah, da ga bo administracija novega ameriškega predsednika Joea Bidna preganjala zaradi "načina poslovanja", ki da je bilo, tako trdi, dovoljeno, ko je bil preedsednik ZDA Donald Trump

Ameriški preiskovalci so ugotovili, da je Don Victor Cisternino zadnje čase nenavadno razkošno živel. Najprej je odplačal milijonski dolg sorodniku, potem pa začel kupovati luksuzna vozila in iskal vilo z dovolj garaž za maseratija, mercedes, lincoln navigator in svoj ostali hitro rastoči vozni park. Vilo je par tudi najel, in to luksuzno na 1100 kvadratih in vredno 3,5 milijona dolarjev. Preiskovalni organi so mu celotno imetje nato zamrznili. 

Cisternino je v Evropi najprej nekaj časa bil v Švici, potem v Italiji, na Hrvaškem pa se je zdaj izrekel proti izročitvi nazaj v ZDA ... 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta