Na Mljetu nesreča turistov s katamaranom, trije so bili poškodovani

M.R.
04.07.2019 16:57

Danes se je na hrvaškem otoku Mljetu zgodila pomorska nesreča, v kateri so bili trije turisti poškodovani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Gre za dve turistke iz ZDA in Avstralije, obe sta stari 33 let, poleg njiju pa je bil poškodovan tudi 37-letni Novozelandec. Slednjega so zaradi hudih poškodb s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico. Omenjeni turistki pa so oskrbeli v dubrovniški bolnišnici in ju nato izpustili v hišno oskrbo. Direktor dubrovniške bolnišnice je po poročanju hrvaških medijev dejal, da sta imeli le površinske rane po glavi in telesu. 
Hrvaška nacionalna služba za usklajevanje iskanja in reševanja na morju (MRCC Rijeka) je bila o nesreči obveščena ob 9.35, takoj za tem pa so obvestili luško kapetanijo v Dubrovniku, ta pa je aktivirala lokalne uslužbence in zaposlene v nacionalnem parku Mljet. 
Turisti so pluli na skoraj 12 metrov dolgem katamaranu (dvotrupna jadrnica), s francosko zastavo, šlo pa je za najeto plovilo. To je poškodovano na dnu desnega trupa, čeprav je vanj vdrla voda, pa ni nevarnosti, da bi plovilo potonilo, poročajo hrvaški mediji. Posadka je namreč vdiranje vode onemogočila z zrakom napolnjenimi bokobrani. 
Pri nesreči ni prišlo do onesnaženja morja in okolice, z lastnikom plovila pa je bilo dogovorjeno, da se ga prepelje do varnostnega priveza, kjer bodo opravili še bolj podroben pregled in plovilo tudi popravili. Preostali del posadke so vkrcali na drugo plovilo v lasti podjetja, ki je turistom dalo barko v najem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta