Najprej v medijih blizu SDS in napačen logo Levice: Policija preiskuje sum storitve kaznivega dejanja v zvezi z manifestom

STA, A.L.
06.05.2021 09:50
Na Policijski upravi Ljubljana so za časnik Dnevnik potrdili, da preverjajo razloge za sum storitve kaznivega dejanja v povezavi s programsko političnim manifestom (pamfletom) z naslovom Socializem 21. stoletja. Nepodpisani dokument ima sicer v glavi napis Levica, a napačen logotip, v stranki pa so se od zapisa že distancirali.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Za preiskovanje naj bi se po poročanju Dnevnika zavzel celo generalni direktor policije Anton Olaj.

Kot še poroča Dnevnik, se je domnevni manifest pojavil najprej v medijih, ki so blizu SDS. V glavi dokumenta je razviden zapis Levica, ob njem pa je več let star logotip Iniciative za demokratični socializem.

Levica se je od zapisa distancirala, po besedah koordinatorja stranke Luke Mesca pa gre očitno za to, da bi jim nekdo rad "podtaknil ta manifest, da bi lahko Olaj sprožil preiskavo proti Levici". Dodaja, da jih policija za zdaj sicer ni niti vprašala, ali so sploh avtorji spornega dokumenta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta