"Nekdo je v lokal nekaj vrgel, nato je samo še počilo." Portorož: Zaradi močne petarde trije na urgenco

13.09.2021 14:51
Pomoč sta v bolnišnici poiskali dekleti iz okolice Kopra in Žirov ter fant iz Kopra.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Luka Mlakar

V znanem portoroškem lokalu je včeraj okoli treh ponoči močno počilo. Nekdo je v lokal vrgel močno petardo in poškodoval več ljudi. Trije, dve dekleti in fant, so pomoč poiskali na urgenci izolske bolnišnice. Na srečo so jo odnesli brez hujših posledic.

"Nekdo je v lokal nekaj vrgel, nato je samo še počilo," so včeraj ponoči policistom pripovedovali v portoroškem gostinskem lokalu. Obvestilo o detonaciji močnejše petarde so policisti dobili minuto pred tretjo uro. Eden od gostov je imel ureznino na nogi, nad kolenom. Poškodovanih je bilo še nekaj gostov. Trije so poiskali zdravniško pomoč v izolski bolnišnici, kjer so jih oskrbeli.

Policisti so po obvestilu o dogodku začeli preverjati, kdo je vrgel v lokal petardo, ki je vznemirila goste, nekaj pa jih je tudi poškodovala. Pomoč sta v bolnišnici poiskali dekleti iz okolice Kopra in Žirov ter fant iz Kopra. V bolnišnici so ugotovili, da so utrpeli manjše poškodbe. Zaradi detonacije petarde se je poškodoval tudi mladenič iz okolice Kopra, ki pa, kot kaže, ni odšel v bolnišnico.

Policisti in kriminalisti preiskujejo sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, je včeraj pojasnil Jure Griljc iz koprske policijske uprave. Ko bodo našli osumljenega, ga čaka kazenska ovadba.

Med postopkom pa so imeli policisti v lokalu težave še z 41-letnikom iz Portoroža. Ker ni upošteval odredb in ukazov policistov, so mu izročili plačilni nalog. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.