Odvisnik od drog zaradi nasilja v družini in izsiljevanja občanov pristal v priporu

LEV
09.11.2020 11:24

Štiriinštiridesetletni Celjan prekršil preizkusno dobo, izrečeno v pogojni obsodbi, in se vrnil na kriminalno pot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osumljeni je odvisnik od prepovedanih drog in večkratni obsojenec.
Profimedia

V zadnjem mesecu in pol so celjski policisti 44-letnega osumljenca obravnavali zaradi cele serije kaznivih dejanj. Od kaznivega početja z elementi nasilja, pečanja z drogo do premoženjskih kaznivih dejanj. Prejšnji teden so mu odvzeli prostost in ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper osumljenega odredil pripor. Policisti so ga ovadili zaradi nasilja v družini. V zadnjem mesecu in pol se je večkrat znesel nad ožjim družinskim članom, osumljen pa je tudi izsiljevanja, saj naj bi bil v oktobru občanki grozil z nožem in jo izsiljeval, naj mu da denar, sicer ji bo požgal hišo. Novembra je z grožnjami in udarci ustrahoval še enega občana. V začetku meseca je ustrahoval tudi več ljudi v Celju in okolici na način, da jim je na avtomobilih prerezal pnevmatike.

Osumljen je tudi tatvine okrasne skulpture izpred enega od celjskih gostinskih lokalov. V zadnjem mesecu in pol so ga policisti obravnavali tudi zaradi več kršitev javnega reda in miru.

​Minuli teden so pri 44-letniku opravili tudi hišno preiskavo in mu zasegli več prepovedane konoplje, tri zračne puške in noža, s katerima je grozil oškodovancem. Zasegli so mu tudi bokser in zvezdo z rezili. Osumljeni je sicer odvisnik od prepovedanih drog in večkratni obsojenec. Ker je nezaposlen, si denar za droge priskrbi z nenehnim izvrševanjem kaznivih dejanj. V času storitve opisanih kaznivih dejanj, ki jih je zakrivil v zadnjem mesecu in pol, je prekršil preizkusno dobo, ki mu je bila določena v pogojni obsodbi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta