Padalec iz okolice Celja padel z velike višine na strmo pobočje in umrl

ČK
29.05.2021 10:41
Nekaj po 17. uri so v petek policisti prejeli klic o padalcu, ki je po vzletu z Lisce padel z velike višine po strmem pobočju. Znane podrobnosti, padalčevo opremo je policija zasegla.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Slavko Podbrežnik

Okoli petih popoldne je včeraj na Lisci umrl 49-letni jadralni padalec iz okolice Celja.

Nekaj po 17. uri so policisti na številko 113 prejeli klic o padalcu, ki je po vzletu padel z velike višine in se poškodoval. Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske. O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov.

Po prvi ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto, je 49-letnik po vzletu z višine okoli 50 metrov padel s sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. Zaradi hudih poškodb je, kljub temu da je dobil prvo pomoč, umrl na kraju nesreče. S strmega pobočja so ga s v dolino prepeljali s helikopterjem.

Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov od točke vzleta. Z višine približno dvajsetih metrov so ga s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nato pa so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin. Zasegli so tudi padalčevo opremo, so s PU Novo mesto sporočili podrobnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta