Plezal na vagon: Hrvaški najstnik v smrtni nevarnosti zaradi udarca elektrike

STA, Va
09.04.2023 16:08

Petnajstletnika so ponoči iz Slavonskega Broda prepeljali v bolnišnico v Zagreb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvaška policija
Profimedia

V zagrebški otroški bolnišnici se zdravniki borijo za življenje 15-letnika, ki ga je v soboto zvečer med plezanjem na vagon pri železniški postaji v Slavonskem Brodu stresla elektrika, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Dobil je hude opekline, ki pokrivajo več kot polovico njegovega telesa.

Nesreča se je zgodila v soboto okoli 19. ure. Policija je ugotovila, da se je mladoletnik povzpel na vagon kompozicije za razsuti tovor, pri tem pa ga je stresla elektrika.

Reševalci so ga najprej odpeljali v bolnišnico v Slavonskem Brodu, ponoči pa so ga prepeljali na kliniko za otroške bolezni v Zagrebu.

Direktor bolnišnice Goran Roić je povedal, da ima fant hude opekline in da ga trenutno operirajo, že v Slavonskem Brodu pa so ga intubirali in uspavali.

"Takšne poškodbe so zelo resne in življenjsko nevarne. 50 odstotkov (telesa) je v hudih in globokih opeklinah. Gre za drugo in tretjo stopnjo opeklin z možnimi poškodbami drugih organov," je dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta