Po odkritju kokaina v bananah: V Sloveniji, Črni gori in na ozemlju Ekvadorja je bila ustanovljena hudodelska združba

STA, Va
14.01.2022 17:08
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Europol

Črnogorska policija je aretirala špediterja zaradi suma članstva v hudodelski družbi, ki je tihotapila kokain v pošiljkah banan. Posebni tožilec Miroslav Turković je na novinarski konferenci sporočil, da policija dela na razkritju še nekaj oseb iz Črne gore, ki so bile domnevno vpletene v tihotapljenje najdene droge v luki Bar. "Gre za osebe, ki so bile v prosti carinski coni v luki zadolžene za prikrivanje zabojnikov z mamili, odstranjevanje mamil iz zabojnikov in njihovo predajanje drugim članom organizacije za nadaljnji prevoz iz carinske cone," je povedal.

Tožilstvo je po besedah Turkovića zbralo dokaze, da je omenjeni špediter imel nalogo manipulirati z zabojniki z bananami, v katerih je bil kokain. Dostavo zabojnikov je določal tako, da carina ne bi zasegla zabojnikov.

Tožilstvo je pridobilo podatke, ki kažejo na sum, da je bila lani v Sloveniji, Črni gori in na ozemlju Ekvadorja ustanovljena hudodelska združba, ki je zagrešila vrsto kaznivih dejanj, kot so nedovoljena proizvodnja, posedovanje in prodaja mamil.

Poročali smo že, da so zaposleni podjetja Voli v sodelovanju s črnogorsko policijo ta teden v luki Bar odkrili okoli 500 kilogramov kokaina. Odkrili so ga v zabojih z bananami Derby, s katerimi trguje podjetje slovenskega poslovneža Izeta Rastoderja.

Rastoder na mednarodnih tržiščih deluje že 30 let, znamka Derby je prisotna na več kot 30 trgih. Vodstvo družbe, v kateri trdijo, da so žrtev kriminalnih združb, je pred incidentom carinsko upravo v pristanišču letos že dvakrat preventivno zaprosilo za natančen nadzor vseh pošiljk, ponudili so tudi prevzem dodatnih stroškov nadzora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta