Po protestu v Mariboru prijavila, da jo je oče posilil

Vesna Lovrec
03.05.2021 06:19
Na štiriinpetdesetletnega Mariborčana je padel sum, da je aprila posilil svojo odraslo hčer. Mariborska preiskovalna sodnica je sledila zahtevi tožilstva in zoper njega odredila pripor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred preiskovalno sodnico okrožnega sodišča v Mariboru so 54-letnega osumljenca privedli 20. aprila. Foto: Vesna LOVREC
Vesna Lovrec

Bil je tretji vikend v aprilu, po protestih v Mariboru, ko so mariborski policisti prejeli prijavo, da se je zgodilo posilstvo. Osumljeni moški je domnevno posilil svojo odraslo hčer. Najprej so ga zaslišali na Policijski postaji Maribor I, v torek, 20. aprila, pa je moral v pripor. Tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga je ob našem poizvedovanju pojasnila, da so policisti tega dne zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje posilstva, moškega kazensko ovadili in ga privedli pred preiskovalno sodnico okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je sledila zahtevi tožilstva in zoper osumljenega iz razloga ponovitvene nevarnosti odredila pripor. Kdo je domnevni storilec, policija ne more razkriti, Kovačič Čelofigova je v zvezi z dogodkom pojasnila zgolj, da je osumljeni star 54 let.

Spolnega odnosa menda ne zanika

Od virov blizu policije in tožilstva smo izvedeli, da je domnevna oškodovanka policiji razložila, da je očeta, s katerim nista živela skupaj, pred dogodkom spremljala na neprijavljenem protestnem shodu proti epidemiološkim ukrepom v Mariboru. Po protestu naj bi jo bil povabil k sebi domov in ji ponudil alkohol. Mlada ženska zatrjuje, da jo je oče med popivanjem prepričeval, da ni njen biološki oče, nakar si jo je vzel brez njene privolitve in ji storil silo. Preveč zaužitega alkohola je oškodovanki možgane ohromilo do te mere, da se ni bila zmožna postaviti na noge in je pri očetu zaspala. Ko se je prebudila in dojela, kaj se ji je zgodilo, je odšla v bolnišnico, smo izvedeli neuradno. Zdravstveno osebje je njeno zgodbo posredovalo policiji in stekla je preiskava. Priprti se zagovarja, da je prijava posilstva plod maščevanja, za katerim bi lahko stala njegova bivša partnerica, ki ga je prijavila zaradi nasilja v družini, njemu pa so izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu prepovedi približevanja, ki mu ga je sodišče podaljšalo, je osumljeni dan pred prijavo posilstva javno govoril na družbenem omrežju, ko je izjavil tudi, da je bivšo partnerico kazensko ovadil, češ da jo sumi dveh umorov.

Vpleten v umor in obsojen zaradi droge

​Kaj se je po protestnem shodu v Mariboru v sredini aprila dogajalo za štirimi stenami med osumljenim in njegovo hčerjo, bo pokazala sodna preiskava oziroma sodni proces, če bo do njega prišlo. Kot rečeno, je 54-letnik zdaj v priporu. Zaradi očitanega posilstva mu grozi od enega do desetih let zapora. Za rešetkami osumljeni sicer ni prvič. Časopisne strani črne kronike je polnil že v devetdesetih letih, ko je bil skupaj z več moškimi vpleten v strelski incident. Pištole ni sprožil on, pač pa nekdo drug, ki je bil zaradi umora v Mariboru obsojen na šest let zapora, on pa je moral odsedeti kazen pol leta zapora, ker je v času kaznivega dejanja s pištolo meril v očividce dogajanja in bil zaradi tega kriv ogrožanja varnosti. Veliko let kasneje so osumljenega, danes starega 54 let, aretirali še zaradi prekupčevanja z mamili. Tožilstvo ga je obremenilo, da je bil na čelu mamilarske verige, ki je z drogo zalagala odvisnike v Mariboru. Zanj je terjalo kazen devet let zapora, mariborsko sodišče pa mu je prisodilo dve leti manj. Ko je po prestani kazni prišel iz zapora, je bil kar nekaj časa v anonimnosti, nato pa znova opozoril nase kot eden izmed vidnejših članov samooklicane Štajerske varde.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta