Policija potrdila: Poškodba na vozilu Igorja Velova nastala včeraj, test alkoholiziranosti ni bil opravljen

A.L.
22.05.2019 11:14

V kolikor policisti ne bodo ugotovili novih okoliščin, bo o dogodku napisan uradni zaznamek in postopek zaključen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Časnik Dnevnik je v torek objavil članek, ob njem pa tudi fotografijo poškodovanega vozila, ki je bilo parkirano pred poslovalnico Pošte Slovenije v Stražišču. Agencija za varnost prometa je za Dnevnik sporočila, da gre glede na registrske tablice za službeno vozilo, ki ga v službene in zasebne namene uporablja direktor agencije​ Igor Velov. Ta pa je bil včeraj, kot so tudi nam potrdili na omenjeni agenciji, na dopustu.
Danes so včerajšnje informacije dopolnili tudi kranjski policisti, ki so sporočili, da se je postopek preverjanja okoliščin nastanka poškodb vozila začel na podlagi anonimnih informacij. V primeru poškodbe na zadnjem delu vozila so danes potrdili navedbe uporabnika, da gre za staro poškodbo, sprednja pnevmatika pa je bila poškodovana včeraj. V kakšnih okoliščinah, ni bilo mogoče ugotoviti, prav tako ni bilo sprejete nobene prijave, da je bil s tem vozilom včeraj kdo udeležen v prometni nesreči ali da je ta poškodba povezana s prometno nesrečo.
Uporabnik sam te poškodbe ni prijavil policiji, niti je ni dolžan prijaviti, razen če bi zaradi tega nastala škoda na drugem vozilu ali predmetu, kar pa tudi ni bilo ugotovljeno, so sporočili policisti.  Uporabnik je včeraj s policisti sodeloval, ni se izmikal, z njim so opravili tudi razgovor.
Preizkus alkoholiziranosti z njim ni bil opravljen, ker niso bili izpolnjeni pogoji za odreditev preizkusa, ki se odreja v primerih, ko bi voznika dobili med vožnjo ali če bi bil kot neposredni udeleženec udeležen v prometni nesreči. Nobeden od teh dveh pogojev ni bil izpolnjen.
Glede na trenutno znane podatke gre v poškodbi pnevmatike zato za dogodek. V kolikor policisti ne bodo ugotovili novih okoliščin, bo o dogodku napisan uradni zaznamek in postopek zaključen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta