Poškodovano vozilo, ki ga uporablja direktor agencije za varnost v prometu Igor Velov

M.R.
21.05.2019 17:04

Direktor agencije za varnost prometa (AVP) Igor Velov naj bi bil po poročanju časopisa Dnevnik udeležen v prometni nesreči. Policija poudarja, da tega dogodka za zdaj ne obravnava kot prometno nesrečo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Direktor Agencije RS za varnost prometa Igor Velov.
Andrej Petelinšek

Časopis Dnevnik je danes objavil članek, ob njem pa tudi fotografijo poškodovanega vozila, ki je bilo parkirano pred poslovalnico Pošte Slovenije v Stražišču. 
Predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos je za Dnevnik zapisal, da policisti preverjajo okoliščine nastanka materialne škode na enem od vozil, ki je bilo parkirano na parkirišču, zaklenjeno in brez voznika. 
Kasneje pa je Kos za medije pojasnil, da so z uporabnikom vozila že govorili. Preverjali so nastanek dveh poškodb na vozilu. Poškodba na zadnjem delu vozila naj bi nastala že prej, poškodba na sprednji pnevmatiki pa naj bi nastala danes. "Glede na trenutno znane okoliščine poškodbo pnevmatike policisti obravnavajo kot dogodek in ne kot prometno nesrečo. Policisti o zadevi še vodijo postopek in zbirajo obvestila," je zapisal predstavnik PU Kranj. 
Agencija za varnost prometa je za Dnevnik odgovorila, da gre glede na registrske tablice za službeno vozilo, ki ga v službene in zasebne namene res uporablja direktor agencije Igor Velov. Ta pa je danes, kot so tudi nam potrdili na omenjeni agenciji, na dopustu. 
Sicer je Velov danes govoril z novinarko Dnevnika, a v zvezi s povsem drugo temo. Ko pa so ga skušali priklicati zaradi domnevne nesreče, se na klice ni oglasil. Novinarki naj bi pred tem dejal, da je "pri zdravniku in da komaj stoji".

Nesreča že pred leti

25. oktobra 2009 je bil Igor Velov, ko je bil še podžupan Kranja, okoli 2. ure ponoči v Kranju udeležen v prometni nesreči. Nekateri mediji so poročali, da naj bi odpeljal s kraja nesreče. Policija ga je odkrila iz evidenc in z njim govorila šele v popoldanskih urah.
Sam je dejal, da v času nesreče ni bil alkoholiziran. Pojasnil je, da je odpeljal vozilo domov, ker je živel v neposredni bližini kraja nesreče. Hkrati je dodal, da je takoj začel urejati zadeve z drugim udeležencem v nesreči in tudi s policijo. Kaznovan je bil s 40 evri globe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta