Policija se je odzvala na Jelinčičeve besede, da naj bi se policisti maščevali poslancu Janiju Ivanuši

M.R.
22.04.2021 14:33
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ormoški policisti so se odzvali na včerajšnjo izjavo predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, ki jih je obtožil, da so se s tem, ko so ustavili njegovega poslanskega kolega Janija Ivanušo, ko naj bi vozil pod vplivom alkohola, poslancu maščevali. 

V odzivu, v katerem sicer z imenom ne omenjajo niti Jelinčiča niti Ivanuše, so pojasnili, da so "voznika" ustavili in opravili kontrolo, pri čemer se je izkazalo, da je vozil pod vplivom alkohola. Zagotavljajo še, da je bil voznik enako obravnavan kot vsaka druga oseba v danih okoliščinah. 

Zanikali so, da bi šlo za maščevanje vodstva policijske postaje. "Posameznik, ki meni, da so mu bile v policijskem postopku kršene pravice, ima možnost pravnega varstva," so še dodali. 

Jelinčič je namreč včeraj v komentarju za Večer izrazil mnenje, da "je šlo za maščevalno potezo določenih ljudi iz Policijske postaje Ormož, kajti gospod Ivanuša je stalno opozarjal na to, da je v tistem predelu ogromno policije, ki z modrimi lučmi lovi domačine".

Sicer pa na Policijski upravi Maribor, pod čigar okrilje spada tudi policijska postaja v Ormožu, opozarjajo, da je bilo lani na  njihovem območju kar 50 odstotkov povzročiteljev prometnih nesreč s smrtnim izidom alkoholiziranih. "Ker gre za izstopajočo problematiko, ji bodo policisti tudi v prihodnje namenili veliko pozornosti," so še zapisali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta