Policija se je odzvala na nevarno početje voznikov na avtocesti: So osumljence izsledili in kakšna kazen jih čaka?

A.L.
19.01.2023 10:00

Kaj o skrajno nevarnem početju pravijo na Generalni policijski upravi. So z dogodkoma seznanjeni, jim je posnetek v pomoč?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zavod Reševalni pas je v teh dneh objavil nov primer nespametnega in nevarnega početja na slovenskih avtocestah. Tokrat so objavili posnetek para, ki se je ustavil na odstavnem pasu, da bi se ženska lahko fotografirala na snegu. "Koliko všečkov je dobila!?!? Človek sam sebi največja nevarnost!! Zgroženi smo. Vedno znova smo zgroženi!!" je Zavod Reševalni pas zapisal ob objavi. Kot so še dodali, naj bi bila fotografija v ponedeljek ali torek nastala v okolici Celja.

Kaj o skrajno nevarnem početju pravijo na Generalni policijski upravi? So z dogodkoma seznanjeni? Kot pojasnjujejo, v primeru fotografiranja na avtocesti policisti Policijske uprave Celje preverjajo, ali je do dogodka res prišlo na njihovem območju. Prijave o konkretnem dogodku niso prejeli, so ga pa zasledili v medijih in na družbenih omrežjih. Če bi ugotovili identiteto oseb, bi lahko ukrepali zaradi neupravičenega ustavljanja na odstavnem pasu ter zaradi hoje po vozišču. V prvem primeru znaša globa 300 evrov, v drugem pa 150 evrov.

Smrtno nevarno ravnanje

S posnetkom v predoru Šentvid je krajevno pristojna Policijska uprava Ljubljana seznanjena in bo v okviru pooblastil zbrala obvestila o prekršku ter izvedla ustrezne ukrepe oziroma prekrškovne postopke. "Na vozišču avtoceste in hitre ceste so namreč prepovedani obračanje, vzvratna vožnja, ustavitev ali parkiranje. Za takšno ravnanje je predpisana globa 300 evrov. Prav tako pešci ne smejo stopiti na avtocesto in hitro cesto ali hoditi po njej. Za takšno ravnanje je predpisana globa 150 evrov," pojasnijo na Generalni policijski upravi, kjer še dodajo, da sta slika oziroma posnetek pomoč pri identifikaciji, a bodo morali policisti zbrati dodatna obvestila, od katerih bo odvisen epilog dogodka.

Ob tem opozarjajo, da je bilo ravnanje vseh oseb skrajno neodgovorno in smrtno nevarno. Ogrožena niso bila le njihova življenja, pač pa tudi varnost ostalih udeležencev na avtocesti. "Poudarjamo, da so vsa takšna ravnanja nedopustna," zaključijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta