Policisti obravnavali zasebno zabavo z več kot 500, tudi mladoletnimi udeleženci, poklicali so center za socialno delo

Asja Lednik
23.08.2021 14:06
Policisti so identificirali več kot 40 oseb, poklicali so starše mladoletnih in o tem obvestili CSD.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ob 22.20 so koprski policisti prejeli anonimno prijavo, da je v Dekanih v koči zabava z več kot 500 udeleženci. Policisti so ugotovili, da je eden od njih oglaševal rojstnodnevno zabavo preko zaprtega profila na družbenih medijih. Vsak, ki se je želel zabave udeležiti, ga je moral organizator potrditi.

Policisti so identificirali več kot 40 oseb, poklicali so starše mladoletnih in o tem obvestili CSD. V nadaljevanju so ugotovili, da so bili udeleženci zabave vidno pod vplivom alkohola, med katerimi so bile tudi mladoletne osebe. Ker je organizator zabave omogočil uživanje alkoholnih pijač mladoletnim osebam, je s tem kršil določila zakona o omejevanju porabe alkohola. 

Ugotovljena je bila še kršitev veljavnega odloka o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom, ker se je zbralo več kot 50 oseb, organizator zabave je to oglaševal, dogodka pa ni prijavil kot javno prireditev in je s tem kršil določila zakona o javnih zbiranjih. Zoper 18-letnega kršitelja bodo podali obdolžilni predlog za kršenje določil zakona o javnih zbiranjih (ZJZ), zakona o nalezljivih boleznih (ZNB) in zakona o omejevanju porabe alkohola (ZOPA). Zabavo je zaključil in vsi so se razšli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta