Politik vzel stvari v svoje roke: Potem ko ga je skoraj povozil, je 32-letnika še hudo poškodoval

M.R.
04.04.2019 16:08
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hrvaški mediji danes poročajo, da je vidni član vladajoče HDZ Ivica Modrić pred natanko enim tednom v Zagrebu pretepel mladega moškega. To naj bi se zgodilo, ko je 32-letnik želel prečkati cesto na prehodu za pešce. Pri tem je napadeni utrpel štirikratni zlom kosti na licu in je trenutno še vedno v bolnišnici, poročajo na spletnem portalu Index.hr. 
Za omenjeni medij je povedal, da se je vse skupaj zgodilo okoli 16.30, ko je odhajal v vrtec po otroka. V bližini je tudi lokal, poleg lokala pa tudi omenjeni prehod za pešce. "Ker sem šel čez prehod, sem upočasnil, on pa je pospešil. Stopil sem že na cestišče in on me je videl. Ustavil sem se, on pa je peljal 30 centimetrov mimo mene. Bil sem tako blizu, da sem povsem spontano dvignil roke. Ko je peljal mimo, sem z ličnicama udaril po prtljažniku. Nobene škode ni bilo. Šel sem čez prehod, on pa je ustavil in izstopil iz vozila. Čigavega vozila se dotikaš, me je vprašal. Rekel sem mu, da bi me lahko povozil, in ga vprašal, kaj mu je," je dogodek opisal napadeni Hrvat.
"Poklical bom specialno policijo," mu je še dejal, ko je napadeni že hodil proti vrtcu. "Gledal sem ga in ga vprašal, kaj ga je pičilo. On pa je mi je odvrnil, da ne vem, v kaj sem se spravil," je razložil. Nato je Modrić po pripovedovanju napadenega stekel proti njemu in ga udaril v obraz. "Padel sem na hrbet. K sreči sem imel nahrbtnik in nisem z glavo udaril ob beton," je povedal in dodal, da je nato vstal ter videl, da Modrić hodi proti vozilu. Vprašal ga je, če je normalen in če se zaveda, kaj je storil. "Dovolj imam vas mladih, ti se boš dotikal mojega vozila," mu je odvrnil politik. 
Nato je napadeni vzel telefon, v odsevu okna bližnjega lokala pa je videl, da je že nekoliko poškodovan. Povedal mu je, da bo poklical policijo. "Ti boš klical policijo. Jaz bom poklical specialno policijo. Ne veš, kakšne težave si si nakopal," naj bi mu odvrnil Modrić. 
​Fotografije napadalca in napadenega si lahko pogledate TUKAJ.

Štirikratni zlom

32-letnik je zatem fotografiral politika, registrsko tablico na vozilu in odšel. Poklical je tudi policijo, ker je krvavel iz nosa, pa mu je gost lokala ponudil robček. Policija je prišla in opravila ogled kraja dogodka, zaslišala komunalnega delavca, ki je bil v bližini in je vse skupaj videl. Tudi natakar in gost lokala sta videla, kaj se je zgodilo. Prišla je tudi reševalna služba, ki ga je odpeljala v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima štiri zlome. Dva na jagodični kosti, enega na čeljusti in še enega med čeljustjo in jagodično kostjo. Zaradi poškodovane jagodične kosti se mu je premaknilo tudi oko, zaradi česar so ga morali operirati. 

Politik ob službo, suspendiran tudi v stranki

Indexovi novinarji so se z vprašanji obrnili tudi na Modrićevega delodajalca, in sicer energetsko podjetje. Zanimalo jih je, kako vidijo ta incident in ali lahko njihovega zaposlenega doletijo posledice. Odgovorili so, da še čakajo na policijski zapisnik. Neuradno naj bi nadzorni svet že sprejel odločitev o Modrićevi zamenjavi. 
Dogodek obžalujejo tudi v stranki HDZ, ki je zapisala, da ima ničelno toleranco do nasilja. Modrića, ki je sicer tudi član mestnega sveta v Osijeku, so do konca postopka suspendirali, hkrati pa sporočili, da so bile nedopustne tudi njegove grožnje s specialci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta