Poskus uboja: Domnevni zastrupljevalec ostaja v priporu

Damijana Žišt Damijana Žišt
08.11.2020 17:31

Luka Vlaović, osumljen poskusa uboja nekdanje žene in nekajletne hčerke ter groženj, ostaja v celjskem priporu, ker mu je v petek sodni senat celjskega okrožnega sodišča podaljšal pripor za dva meseca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obtoženi Luka Vlaović, ko so mu na ljubljanskem okrožnem sodišču sodili za poskus uboja partnerja nekdanjega dekleta. 
Tit KOŠIR

Sodni senat celjskega okrožnega sodišča je v petek podaljšal pripor 23-letnemu Luku Vlaoviću, Šentjurčanu, ki živi v Celju in je od 7. oktobra letos v priporu, ker je skušal s pomirjevali - to je bilo v krofih - zastrupiti nekdanjo ženo in njuno še ne šestletno hčerko. Odvetnik Dušan Tanko, ki zastopa Vlaovića, nam je danes povedal, da sklepa sodišča o podaljšanju pripora zoper njegovega klienta, ki se mu je enomesečni pripor izrekel včeraj, še ni prejel, zato ga ne more komentirati. Se pa bo nanj pritožil, če so Vlaoviću podaljšali pripor, je dejal. Da so Vlaoviću podaljšali pripor, so nam uradno danes dopoldne potrdili tudi na celjskem sodišču, ob tem pa zapisali, da je pripor podaljšan do 6. januarja 2021. In da sklep o podaljšanju še ni pravnomočen. Luka Vlaović je sam sklep o podaljšanju pripora po naših podatkih prejel v petek pozno popoldan. Prav tako po naših podatkih Vlaović še vedno odklanja hrano oziroma gladovno stavka, kot je ugotovila sodnica, ki ga je pregledala sredi oktobra, ko je že nekaj dni odklanjal hrano.

Grozil, da bo vse pobil

Celjski kriminalisti so pri Vlaoviću 7. oktobra letos opravili hišno preiskavo in mu odvzeli prostost, saj je osumljen, da je skušal zastrupiti nekdanjo ženo in hčerko. Ker Vlaović 6. oktobra ni ob dogovorjeni uri pripeljal hčerke, s katero je imel določen stik, k nekdanji ženi domov, jo je šla ta iskat k njemu. Ko ga je klicala, da pride po otroka, naj bi ji bil osumljeni rekel, da naj pride v stanovanje, ker s hčerko pečeta krofe. Ko je prišla, je njej in hčerki ponudil krofe, v katerih naj bi bila zdrobljena pomirjevala. Oškodovanka je nato čez nekaj časa po zaužiti hrani z otrokom sedla v avtomobil in se odpeljala proti svojemu domu. Na poti domov jima je postalo slabo, kazati sta začeli znake zastrupitve. O slabem počutju je oškodovanka poklicala enega od svojih staršev, ki ji je naročil, naj ostane, kjer je, da bodo prišli po njiju, vendar se je oškodovanka kljub temu pripeljala k staršem domov, saj je blok, v katerem živi osumljenec, in dom njenih staršev le nekaj kilometrov narazen. Ko je prišla domov, naj bi jo bil klical osumljeni in se ji opravičeval, češ da je po pomoti v krofe usul zdrobljena pomirjevala, ki so bila zanj. Ko pa se je na telefon oglasila oškodovankina mama, naj bi bil začel kričati, da bo vse pobil. Tako se je eden od oškodovankinih staršev s hčerko in vnukinjo odpeljal v bolnišnico, drugi pa je šel dogodek prijavit na policijo. Nato je stekla hitra akcija celjskih policistov, ki so naslednji dan pri osumljencu opravili hišno preiskavo in ga aretirali.

Zanika očitke

Vlaović je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku in je bil zanj odrejen pripor. Kot so čez nekaj dni povedali na celjski policijski upravi, so Vlaovića kazensko ovadili zaradi suma poskusa uboja in zaradi suma groženj. Policisti ga namreč sumijo, da je po zastrupitvi oškodovanki grozil z grožnjo z napadom na življenje. Ugotovili so tudi, da je bila dvojica najverjetneje zastrupljena s psihoaktivnimi snovmi oziroma pomirjevali.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi bili zastrupljeni s snovjo benzodiazepin. Gre za skupino psihoaktivnih substanc z depresorskimi učinki, ki so bili prvič sintetizirani v drugi polovici 20. stoletja. V medicini se uporabljajo kot zdravilo za lajšanje anksioznosti in podobnih težav v duševnem zdravju, pogosto pa se jih zlorablja tudi v druge namene. Po naših podatkih naj bi bil Luka Vlaović med zaslišanjem na policiji krivdo zanikal in dejal, da se je zgodila pomota in da je bilo zdravilo namenjeno za njegovo uporabo. Na zaslišanju pri preiskovalnem sodniku se je zagovarjal podobno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta