Potrjeno: Odlomljena skala na Kreti padla na hotel in usmrtila slovensko turistko, še en naš državljan poškodovan

Va, STA
30.10.2022 12:44

Devetletnega sina 47-letne ženske so zaradi poškodb hospitalizirali. Soprog naj bi bil spal v drugi sobi in ni bil poškodovan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ruševine hotela na Kreti. 
Profimedia

Slovensko zunanje ministrstvo potrdilo: ob padcu skale na hotel na Kreti je ponoči umrla slovenska državljanka, en slovenski državljan je poškodovan. 

Grški mediji in tuje tiskovne agencije si najprej o narodnosti smrtne žrtve niso bili enotni. Reuters je poročal, da naj bi šlo za Slovenko. AFP je po drugi strani navajal, da je bila 47-letna turistka Čehinja, grški medij Nea Kriti so pisali o litovski družini. Za portal N1 so nato na slovenskem veleposlaništvu v Atenah povedali, da imajo informacije o imenih, a jih še preverjajo.  

51-letnega soproga in sina ubite ženske so reševalci iz ruševin rešili živa, otroka so zaradi poškodb hospitalizirali. Soprog naj bi bil spal v drugi sobi in ni bil poškodovan.

Nesreča se je zgodila malo po polnoči, ko se je s pobočja nad hotelom odtrgala velika skala in padla na poslopje s sobami na plaži Agia Fotia na vzhodu Krete. Družina je bila na počitnicah na Kreti in naj bi se hotela danes vrniti domov.

Na kraj nesreče je prispelo okoli 50 gasilcev, ki jim je uspelo dečka rešiti, potem ko so se približno eno uro prebijali čez razdejanje, ki ga je povzročila skala. O dogodku so bili obveščeni kmalu po polnoči.

Predsednik lokalnega združenja hotelirjev George Vardakis je za grško agencijo ANA zatrdil, da na mestu, kjer se je zrušila skala, ni nič kazalo na možnost takšne nesreče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta