Povsem drugačno ozadje umora v Braziliji: Mislili so, da je umrl pred desetimi leti. Niso ubili Slovenca, temveč ...

M.R.
10.01.2024 12:23

Srbski časnik Blic piše, da je 5. januarja v Sao Paulu ubiti moški, ki je imel dokumente na ime Dejan Kovač, v resnici pripadnik kriminalne združbe škaljarski klan. Šlo naj bi za 43-letnega Darka Geislerja Nedeljkovića iz Pančeva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Profimedia

Na spletu se je pojavil posnetek nadzorne kamere, ki prikazuje likvidacijo Darka Geislerja Nedeljkovića. Morilec ga je pričakal pred domom, kamor se je Nedeljković vrnil s kolesom, na katerem je bil tudi njegov štiriletni sin. Prisotna je bila tudi žena, ki je bila na svojem kolesu. 

Ko se je družina ustavila pred dvoriščem, je pritekel napadalec in v žrtev izstrelil več nabojev. Nedeljković je padel po tleh, z njim pa tudi otrok, ki je bil v sedežu na kolesu. Na pomoč je pritekla žena. 

Blic navaja poročanje lokalnih medijev, da so reševalci nudili prvo pomoč ustreljenemu Nedeljkoviću, a da je umrl zaradi kardiorespiratornega zastoja. 

Glede na izjave njegovih brazilskih sosedov je bil pokojni umirjen in zadržan. Zaposlen je bil v mizarski delavnici. V ulici Rua Sao Jose v naselju Embare je z ženo živel štiri leta. Uporabljal naj bi lažno ime Dejan Kovač. Včeraj smo objavili novico, da bi lahko bil v Braziliji ubit slovenski državljan. 

Izginil pred desetimi leti

Blic poroča, da naj bi bil Geisler Nedeljković sicer plačani morilec, za katerega so mislili, da je umrl že pred desetimi leti. V medijih se je špekuliralo, da je umrl po umoru Andrije Mrdaka leta 2014, ko so se za njim izgubile vse sledi. Na videoposnetku umora Mrdaka, ki ga hrani srbsko tožilstvo, je bilo po poročanju Blica namreč mogoče videti, da se je Geisler Nedeljković ustrelil, ko se je skušal usesti na motor, s katerim sta se s pomočnikom odpeljala s kraja likvidacije. Preden je Geisler Nedeljković ustrelil Mrdaka, se je z njim tudi pogovarjal. 

Preiskovalci sumijo, da se je Geisler Nedeljković po umoru Mrdaka umaknil v Bosno in Hercegovino, ker pa naj bi bil huje ranjen, se je predvidevalo, da morda ni preživel. Policisti so imeli informacije, da so ga na določenih lokacijah opazili, a da v več letih niso našli niti ene prave sledi za njim.

Povezan naj bi bil z več kriminalnimi združbami v Srbiji in Bosni in Hercegovini. Blic poroča, da je bil plačan morilec nekdanjega zemunskega klana, ki ga je vodil Luka Bojović. Ta se je leta 2022 po odsluženi kazni v Španiji vrnil v Srbijo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta