Pretepa na otroški tekmi in športni veselici

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
02.09.2024 06:00

Policijske patrulje so morale v soboto in v noči na nedeljo zaradi pretepov, grožnje in celo prometne nesreče posredovati na nogometnem turnirju v Rogozi in na zaključni prireditvi ob 50. obletnici športnega društva v Loki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vpletenim v pretep so policisti izdali plačilni nalog, preiskujejo še domnevno grožnjo, plačilni nalog bo doletel tudi moškega, ki je z avtom trčil v dobro znanko. 
Andrej Petelinsek

"Lep zgled so dali svojim otrokom," je bil uporabnik družbenega omrežja ogorčen zaradi prepira, ki se je v soboto okoli 19.15 zgodil na nogometnem turnirju mlajših selekcij v Rogozi v občini Hoče - Slivnica. Trije odrasli gledalci so se na turnirju sprli do te mere, da je morala posredovati policija. "Med gledalci turnirja je najprej nastal verbalen spor, ki se je nato prelevil v fizični obračun, podkrepljen z grožnjami," so sporočili s Policijske uprave Maribor in razkrili, da so vpleteni v incident stari 38, 46 in 56 let. Policisti nikogar niso pridržali. Trojici so izdali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru, zbirajo pa tudi obvestila o domnevni grožnji. Če se bo izkazalo, da je prijava o grožnji utemeljena, storilca čaka denarna kazen ali celo do šest mesecev zapora. 

Zahvala igralcem in "normalnim navijačem"

Nogometni turnir je potekal v okviru krajevnega praznika, igralo je 50 ekip različnih klubov. "Kljub neljubemu dogodku med navijači, na katerega žal nismo imeli vpliva, smo bili najbolj veseli, da so vsi otroci v ekstremnih razmerah turnir zaključili zdravi in brez posredovanja naše zdravniške ekipe. Hvala še enkrat vsem ekipam, otrokom, normalnim navijačem in obiskovalcem turnirja," se je dan po pretepu na igrišču v Rogozi na svojem facebook profilu oglasil organizator turnirja, Nogometna šola ROHO. 

Ob koncu tedna policisti niso posredovali samo na tej javni prireditvi. Prav nič športno se niso vedli niti posamezniki v športnem parku v Loki, na zaključni veselici ob 50-letnici Športnega društva Loka Rošnja. Ura je bila nekaj čez polnoč, ko je policiste dosegla prijava, da se je na prireditvi vnel pretep in da je nekdo nekoga povozil. "Sprle so se med seboj znane osebe, vse so iz Zlatoličja, in ta dan so bili skupaj v družbi. Moški je sedel v avtomobil in z njim zadel žensko, nakar jo je še namerno povozil," se je med krajani včeraj zjutraj širila novica o naklepno povzročeni nesreči. Zgodbo smo preverili na Policijski upravi Maribor in Boštjan Velički nam je potrdil, da je bilo v noči na nedeljo v Loko napotenih več policijskih patrulj, saj je nekdo poklical na pomoč zaradi pretepa in povoženja osebe. Uniformiranci so na kraju opravili ogled prometne nesreče, zaslišali vpletene v incident in zbrali tudi obvestila prič. "Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila pri speljevanju s travnatega parkirnega prostora trčil v žensko in jo povozil, pri čemer si je ta poškodovala nogo. Zatem sta moška, ki sta bila skupaj z oškodovanko prometne nesreče, napadla povzročitelja nesreče," je Velički za Večer povzel policijske ugotovitve.

Pijana povzročitelj nesreče in oškodovanka

Za zdaj je torej obveljalo, da voznik avtomobila ženske ni povozil namerno in ga policisti ne bodo kazensko ovadili. Po besedah Veličkega bodo policisti povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog zaradi dveh kršitev: nepravilnega premika in vožnje pod vplivom alkohola. Zgodba bi bila seveda drugačna, če bi se oškodovanka v nesreči hudo poškodovala, a se ni. V Univerzitetni klinični center Maribor so jo odpeljali z reševalnim vozilom, tam pa so ugotovili, da je imela srečo in je lažje poškodovana. Zaradi tega policisti nesrečo obravnavajo kot prekršek, če bi bila posledica huda poškodba, bi voznika kazensko ovadili. Ker je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,46 miligrama alkohola, so mu policisti seveda prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, izvedeli pa smo tudi, da trezna to noč ni bila niti oškodovanka, saj je imela v litru izdihanega zraka kar 0,58 miligrama alkohola. S tem Zlatoličanka seveda ni ničesar kršila, navsezadnje je bila na prireditvi peš, so pa policisti izdali plačilni nalog moškima, ki sta fizično obračunala s povzročiteljem nesreče. Doletela ju je globa zaradi kršenja zakona o varstvu javnega reda in miru, je pojasnil Velički. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta