Rop prostitutke: Grozil ji je s pištolo in jo brutalno obrcal

Damijana Žišt Damijana Žišt
07.05.2020 18:20

Na nadaljevanju sojenja Mehmedu Mahmutoviću, obtoženem brutalnih ropov in posilstev ljubljanskih prostitutk, sodišče zaslišalo eno od oškodovank.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mehmed Mahmutović se brani z molkom. Oškodovanka v sodni dvorani ni bila prepričana, ali jo je napadel on.
Robert BALEN

Najprej me je moški poklical po telefonu in se najavil, da pride. Govoril je slovensko z južnjaškim naglasom. Vprašala sem ga, ali je pil alkohol, pa je dejal, da ne, ker je musliman. Ko je prišel pred blok, me je znova poklical. Čez nekaj minut je pozvonil pri vhodnih vratih. Odprla sem mu, na rokah je imel rokavice in držal je belo plastično vrečko. Vprašala sem ga, zakaj ima rokavice, pa je rekel, da je prišel s kolesom. Potem me je porinil v predsobo, mi grozil s pištolo, me vrgel na tla, me močno udarjal, nato pa mi je s selotejpom, ki ga je vzel z vrečke, hotel zalepiti usta. Na vso moč sem se borila, on pa me je tepel po glavi in res, res močno brcal. Rekla sem mu, da mu bom dala denar. Potem me je spustil, jaz pa sem iz kuhinjske omarice vzela šop denarja. Nato sem šla iz stanovanja, on pa za mano, vendar mi ni sledil," je na nadaljevanju sojenja 34-letnemu bosanskemu državljanu Mehmedu Mahmutoviću pred senatom ljubljanskega okrožnega sodišča svojo travmatično izkušnjo opisala 42-letna oškodovanka, ki je spolne užitke oglaševala na spletni strani SloEscort.

​Zalepil jim je usta in jih pretepal ​

Obtoženemu, ki ima zajeten kazenski dosje, sodijo zaradi hudih obtožb: dveh oboroženih ropov, poskusa ropa, posilstva in spolnega nasilja, kar je domnevno storil na izjemno poniževalen način, in še dveh ropov, ki naj bi jih bil izvršil v sostorilstvu s komaj 18-letnim srbskim državljanom Dušanom Avdićem. Ta se je za svoja dejanja že pokesal in sklenil dogovor s tožilstvom. Januarja je bil obsojen na pet let in šest mesecev zapora, sodišče mu je izreklo še ukrep izgona iz Slovenije po prestani kazni.
Mahmutović, ki so ga lani junija s pajdašem Avdićem policijski specialci aretirali na plaži v Fiesi, se na sodišču brani z molkom. Kriminalisti so ga prijeli na podlagi njegovih sledi DNK na krajih zločina. Če bi na predobravnavnem naroku priznal krivdo, bi tožilstvo zanj predlagalo sedemnajst let in pol zapora, a se ni hotel pogoditi. Brutalna kazniva dejanja, v katerih so bile prostitutke hudo pretepene, zvezane, usta so imela zalepljena z lepilnim trakom, s pištolo, uperjeno v glavo, so prejemale grožnje s smrtjo, če ne povedo, kje imajo denar, je Mahmutović storil med aprilom in junijem lani. Način storitve kaznivih dejanj je bil vedno enak, ne glede na to, ali je bil Mahmutović sam ali z Avdićem. Po telefonu se je predhodno najavil pri ljubljanskih prostitutkah, ki so najstarejšo obrt na svetu opravljale v stanovanjih po Ljubljani. Ko pa je Mahmutović prišel v njihova stanovanja, se je sam ali skupaj z Avdićem grozljivo znesel nad njimi zato, da bi od njih dobil denar. Iz obtožnice izhaja, da je prvi rop Mahmutović izvedel 6. aprila lani. Žrtev je bilo dekle, ki se je preživljalo s prostitucijo. Pri njej se je predhodno najavil, ko pa mu je odprla vrata, ji je v obraz uperil revolver in od nje zahteval denar. Po tem se je nad dekletom zverinsko znesel. Z lepilnim trakom ji je zalepil usta, jo pretepal, brcal, ji zvezal roke in noge, vmes ji je grozil s smrtjo, če ne pove, kjer ima denar. Dekle mu je v strahu za življenje to povedalo in vzel ji je dva tisoč evrov. Na podobno brutalen način se je lotil še treh ljubljanskih prostitutk.

Po očeh mu je podoben

Dvainštiridesetletna oškodovanka je še povedala, da se je, še preden je poklicala policijo, oprhala in namočila obleko. Preden so prišli policisti in reševalci, pa je počistila tla. O razlogih za to ji je bilo neprijetno pričati, nakar je le povedala, da jo je bilo med pretepanjem tako strah za življenje, da se je "polulala in pokakala". Z najstarejšo obrtjo se je ukvarjala sama, ni imela zvodnika, vendar do tistega večera, ko je doživela brutalen napad, s strankami nikoli ni imela slabih izkušenj. "Rane ne glavi so se že zdavnaj zacelile, tiste psihične pa ne. Nezaupljiva sem postala, strah me je tujih ljudi," je še povedala oškodovanka. Nato je bila vprašana, ali v sodni dvorani sedi moški, ki jo je napadel. Pogledala je na zatožno klop, obtoženi si je snel zaščitno masko, ona pa je rekla, da mu je po očeh podoben. A ker se ji je takrat zdel vitkejši, zdaj ni bila povsem prepričana, da jo je napadel Mahmutović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta