Slovenec v Zadru ponoči streljal z lovskim orožjem, na pomoč so morali poklicati specialce in pogajalca

ČK
29.04.2022 10:29

Osumljeni 44-letnik se je zjutraj predal. En policist je bil v incidentu poškodovan. Trajektni promet v Gaženici je bil za več ur ustavljen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zadar
Cropix

V petek zjutraj se je razpletla drama v zadarski luki Gaženica. Portal Zadarski.hr poroča, da jo je povzročil 44-letni Slovenec Janez A., ki je sinoči petnajst minut pred 23. uro nenadoma v smeri morja in nato še proti policistom začel streljati z lovsko puško.    

Trajektni promet je bil zaradi incidenta vso noč prekinjen. Policija je območje zaprla, prispela je enota specialcev skupaj s pogajalcem. Po celonočnih pogajanjih se je ob pol sedmih zjutraj moški predal.     

V streljanju je en policist dobil lažje poškodbe po nogi.  

"Po dosedanjih informacijah je slovenski državljan potoval proti Črni gori in se ustavil na bencinski črpalki. V nekem trenutku je izvlekel karabin in težko lovsko orožje, sedel pred bencinsko in tako ostal daljši čas," je za Večernji list povedal neimenovani vir z zadrske policije.

Moškega je opazila policistka in ga vprašala, kaj počne. Takrat naj bi bil vulgarno zavpil "Fuck police" in začel streljati proti morju. Nato se je po besedah vira začela prava drama, "saj je streljal več kot desetkrat, nekajkrat tudi proti policiji".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta