Sojenje zobozdravniku Ivanu Rajeviću: ''Obtoženi vse vidi črno-belo''

Gordana Possnig Gordana Possnig
07.04.2023 18:13

Na celjskem sodišču se je z zaslišanji prič nadaljevalo sojenje zobozdravniku Ivanu Rajeviću, ki je obtožen poskusa umora nekdanje partnerke Suzane Mihajlovski.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gordana Possnig

Na celjskem sodišču se je z zaslišanjem prič nadaljevalo sojenje Laščanu Ivanu Rajeviću, ki je v noči na 7. januar lani poskušal vzeti življenje svojemu nekdanjemu dekletu Suzani Mihajlovski. Poskus umora, ki ga je obtožen, se je zgodil na stopnišču stanovanjske hiše na naslovu Savinjska ulica 3 v starem delu Celja. V obtožnici je zapisano, da je nekdanjo partnerko Suzano Mihajlovski na stopnišču stanovanjskega bloka najprej objel, nato pa z nožem zabodel pod desni del prsnega koša in ji povzročil hujšo poškodbo jeter. Nekdanji zobozdravnik namreč naj ne bi bil prenesel misli, da ga je zapustila. Po dejanju je pobegnil s kraja dogodka, policisti so ga aretirali še isti dan v večernih urah v Celju. Obdolženec je bil pred tem dejanjem na prostosti le dobra dva meseca. Jeseni 2017 je bil namreč na celjskem sodišču pravnomočno obsojen na štiri leta zapora zaradi poskusa uboja bivše žene. Obdolženi Rajević se doslej še ni zagovarjal. Čeprav je na začetku sojenja dejal, da bo to storil po zaslišanju oškodovanke, se to doslej še ni zgodilo. Oškodovanka je v svoji izpovedi, ta je sicer potekala brez navzočnosti obdolženca v sodni dvorani, navedla, da ga je zapustila, ker je bil preveč posesiven in da se ga je bala. Rajeviću grozi vsaj 15 let zapora.

Zaslišali psihiatrično izvedenko

V dosedanjem poteku sojenja so zaslišali več prič, tudi izvedencev. Na tokratnem naroku sta se zvrstili dve priči in psihiatrična izvedenka dr. Karin Sernec. Izvedenka je v sodni dvorani pojasnila, da je mnenje izdelala skupaj z izvedencem klinične psihologije Tristanom Rieglerjem. Ocenila je, da je bil obtoženec v noči na lanski sedmi januar, ko je zabodel oškodovanko, v celoti sposoben razumeti pomen svojega dejanja, manj zmožen pa se je bil v svojem početju obvladovati. Po njenem mnenju je obdolženec odvisnik od drog, predvsem heroina in kokaina, njegove izjave pa so precej neverodostojne. Pri njem gre zaradi odvisnosti od drog za izrazito mešano osebnostno motnjo, gre pa tudi za zelo disocialno osebnost. Vse okoli sebe pa po njenih besedah vidi črno-belo.

 

Kot priči so zaslišali še medicinsko sestro Đurđico Pavić in taksista Vlada Kramerja. Medicinska sestra je povedala, da so poškodovano te noči oskrbeli na kirurškem oddelku celjske bolnišnice, nato pa so jo odpeljali na operacijski oddelek in jo operirali. Spomni se tudi, da sta se v bolnišnici z njo pogovarjala policist in kriminalist.

Taksist je prijateljeval z oškodovanko

Bolj zanimivo je bilo zaslišanje voznika taksija iz Ljubljane Vlada Kramerja. Slednji je sodišču pojasnil, da je oškodovanko vozil po Ljubljani, da ji je večkrat šel v trgovino, ko ga je prosila. Peljal jo je tudi nazaj v Celje. Z oškodovanko sta bila dobra prijatelja, zato mu je zaupala, da se obdolženca boji in kakšne težave ima z njim. Zaradi njega se je tudi odselila najprej v varno hišo v Ljubljano, nato pa si v Ljubljani poiskala najemniško stanovanje. Obdolženca ni poznal, nikoli ga niti ni videl v živo. Je pa ob tem še dodal, da zadnji mesec pred tragičnim dogodkom, ko se je oškodovanka preselila nazaj v stanovanje v Savinjski ulici v Celju, z njo ni imel več stikov.

 

Sojenje se nadaljuje 24. aprila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta