Štajerski policisti prestregli več pijanih voznikov, eden se je z avtomobilom obrnil na streho

ČK
14.11.2021 09:03

"Na martinov vikend smo imeli mariborski policisti že nekaj dela z vozniki, ki so pregloboko pogledali v kozarec," so sporočili s Policijske uprave Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Povzročitelj nesreče se ni poškodoval, alkotest pa je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligramov alkkohola.

Policija

Na martinov vikend so imeli štajerski policisti opraviti tudi s kršitelji, ki so pregloboko pogledali v kozarec. V petek so brez vozniškega izpita v prometu ustavili 60-letnega voznika avtomobila z območja Ormoža, za katerega se je izkazalo, da je bil tudi pijan kot čep. Alkotest je namreč pri njem izmeril, da je imel v litru izdihanega zraka kar 0,61 miligramov alkohola. Na območju Slovenske Bistrice so policisti obravnavali 56-letnika, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola.

Eno uro za obravnavo tega prekrška so slovenjebistriški policiste obravnavali še prometno nesrečo, ki jo je povzročil 27-letni voznik avtomobila. Z vozilom je zapeljal v jarek, avtomobil je obrnilo na streho. Povzročitelj se v dogodku ni poškodoval, so pa policisti ugotovili, da je bil razlog za njegovo nesrečo tudi alkohol. V litru izdihanega zraka je imel namreč 0,90 miligramov alkohola. Identičen rezultat je alkotest v petek pokazal tudi pri kontroliranju 27-letnega voznika avtomobila, ki so ga policisti v petek v prometu ustavili na Ptuju. Noč je moral prestati v pridržanju. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta