Štirje mrtvi, 17 poškodovanih v hudi prometni nesreči na Hrvaškem: Prevrnil se je tovornjak, pod balami papirja so bili migranti

22.03.2021 10:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Štirje ljudje so umrli, 17 je poškodovanih, za življenje najmanj enega hudo poškodovanega se še borijo po hudi prometni nesreči, ki se je v ponedeljek zgodaj zjutraj zgodila na avtocesti pri Okučanih v Slavoniji na Hrvaškem.

V za zdaj še nepojasnjenih okoliščinah je okoli 4. ure tovorno vozilo, ki ga je vozil 42-letni srbski državljan, prebilo ograjo na avtocesti in se prevrnilo na bok. Tovornjak je bil naložen z balami papirja za tetrapak. Vsaka naj bi bila težka več kot tono.   

Ko se je tovornjak prevrnil, se je izkazalo, da so pod paletami papirja tudi ljudje, poročajo hrvaški mediji. Preživeli so se predstavili za državljane Sirije. Priče pripovedujejo o obupanih krikih "na pomoč, tu spodaj sem". Med ponesrečenimi so tudi otroci. 

Na kraju nesreče je nemudoma odšlo okoli 50 reševalcev, nesrečne ljudi so morali iz naloženega tovornega vozila izvleči. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta