Stranke štajerskega tetovatorja naj bi bile deležne nadlegovanja in spolnih napadov v studiu

Ana Lah
04.01.2021 07:00
Stranke štajerskega tetovatorja naj bi bile deležne pisnega nadlegovanja izdelovalca tatujev kot tudi spolnih napadov v studiu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena od domnevnih žrtev izpričuje, da jo je tetovator v studiu silil k neprimernim dotikom. Foto: Sašo BIZJAK
Saso Bizjak

Pred dnevi je objava enega od deklet na instagramu, da je bila žrtev spolnega nadlegovanja štajerskega tetovatorja, sprožila plaz pričevanja deklet, ki naj bi bile prav tako žrtev iste osebe. Dekleta izdelovalca tatujev obtožujejo, da jim je pisal neprimerna sporočila, jih silil v masturbacijo in skušal posneti med tetoviranjem. Ena celo trdi, da je bila takrat, ko ji je pisal, mladoletna.

Ena od domnevnih žrtev je k tetovatorju odšla lansko poletje. K njemu je že dobri dve leti hodila brez težav, lansko poletje pa ji je na tatuju hitro zbledela barva, zato sta se dogovorila za še en termin. Kmalu zatem ji je začel pisati. "Enkrat mi je napisal, ali bi ga gledala, ko masturbira, ampak sem to vzela bolj kot šalo. Nikoli prej ni počel česa takega. Niti pogovarjala se nisva, ko mi je delal tatuje," se spominja dekle. Ko je prišla v njegov studio, sta se začela pogovarjati, kmalu pa jo je začel prositi, naj ga zmasira. "Povedala sem mu, da ne maram dotikanja drugih ljudi in da tega ne želim storiti," pojasni in doda, da se je počutila zelo neprijetno. "Prijateljem sem pisala, ali me lahko pokličejo, in se delala, da moram nujno oditi. Spomnim se, da sem morala na stranišče, da sem jim lahko poslala sporočilo, on pa je ves čas stal pred vrati. Bilo me je zelo strah. Rekla sem mu, da moram nujno iti, ampak me ni hotel spustiti in je rekel, da me bo on zapeljal. Bila sva zaprta v njegovem studiu. Začel je tako zelo siliti v mene, naj ga zmasiram, da nisem upala več ugovarjati in sem otrpnila. Potem si je naenkrat slekel hlače, vzel mojo roko in jo dal na svoj penis. Zaradi stiske, v kateri sem se znašla, sem dobila astmatični napad, vendar ga to ni ustavilo, dokler ni zaključil. Potem me je zapeljal domov, četudi je vztrajal, naj ostanem," razlaga dekle. Naslednji dan je odšla k psihiatru in hitro so ugotovili, da nekaj ni v redu, vendar pa je bila tako otopela in v šoku, da ni bila sposobna pojasniti, kaj se je zgodilo. Trdi, da se je sprva počutila krivo, "zdaj mi je jasno, da je on kriv za vse", sklene.

Nova sporočila in celo grožnje

Na dogodek je želela pozabiti, vendar ji je pred tedni ponovno začel pisati in je vztrajal, naj pride k njemu. "Govoril je, da bi mi dal zastonj kokain ali pa mi naredil brezplačen tatu, če pridem. Ker mi je moral popraviti tatu, sem se vseeno odločila, da grem, vendar pa si nisem želela iti sama, zato sem želela, da pride z mano prijateljica, ki pa je mladoletna. Ko sem mu napisala, da bo z mano prišla prijateljica, mi je začel pisati, da bi lahko imeli trojčka," je opisala sogovornica, ki je tetovatorja nato blokirala na vseh kanalih. Pogovore pa je poslala tudi njegovi ženi. Ta ji ni želela pomagati in ji je odgovorila, da se je to ne tiče. Po objavi dogajanja na socialnih omrežjih pa ji je začela pisati, da ima otroke, in jo okrivila za to, da bo njena družina imela težave. Pred kratkim je z lažnih profilov na facebooku začela prejemati še grožnje - prepričana je, da ji je grozil tetovator. "Odločila sem se, da bom, če mi bo kdorkoli grozil, vse javno objavila," dekle pojasnjuje, zakaj se je odločila za objavo. Ni pa pričakovala, da bo s svojim odzivom sprožila plaz drugih zgodb. "Grozno je bilo videti, da je bilo teh punc vsaj dvajset in večina je poznala še nekatere, ki se jim je to zgodilo," razlaga in dodaja, da je kar nekaj punc, ki so se obrnile nanjo, mladoletnih.

Po objavi na družbenem omrežju se je nanjo s svojim pričevanjem med drugim obrnilo tudi dekle, pri katerem, kot nam je povedalo, je bilo vse v redu, ko se je s tetovatorjem dogovarjala za termin in motiv, ki naj bi ga predstavljal tatu. "Ko sem prišla v studio, je imel na mizi prenosni računalnik. Videla sem na ekran in opazila, da ima odprto kamero. Ko je opazil moj pogled, je hitro odprl nekaj drugega. Nisem prepričana, ampak mislim, da je ves čas snemal. Zato sem mu rekla, da bi se rada obrnila tako, da se ne bi vse videlo v kamero. Skušal me je prepričati, naj bom obrnjena, kot je želel, ampak sem vztrajala in na koncu bila obrnjena tako, da je bil računalnik usmerjen v hrbtno stran stola," razlaga in dodaja, da ji je pozneje še dalje pisal, ali spi in kaj dela, vendar mu na ta sporočila ni odgovarjala.

Dekleta so se obrnila tudi na policijo

Kaj pravi na očitke deklet, smo povprašali tudi štajerskega tetovatorja. Dejal je, da ve za objavo pričevanj. "To je zakuhala neka punca, zdaj se pa je usipal plaz ostalih in vse skupaj je uničilo mojo družino. Bojim se za svojo varnost, dobivam grožnje s smrtjo," je komentiral za Večer in dodal, da ne pozna motiva za obtožbe deklet. "Morda je to posledica duševnih problemov ali pa kakšne meni neznane zamere," pravi. Pozneje istega dne, ko smo ga prosili za komentar, nas je ponovno klical in dodal, da si bo poiskal pomoč na psihiatričnem oddelku v Mariboru: "To je zame in za mojo družino prevelik pritisk. Mislim, da je to edina rešitev, da pred dogajanjem zaščitim sebe in svojo družino."

Neuradno smo izvedeli, da je nekaj deklet zoper tetovatorja že podalo prijavo tudi na Policijsko upravo Maribor. Tiskovni predstavnik policije Miran Šadl ​tega sicer ni želel potrditi, saj na "vprašanja, ki se nanašajo na konkretno osebo, zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov, ne moremo odgovoriti", je v pisnem odgovoru zapisal Šadl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta