Streljanje, nato pa vratolomen lov na strelce, ki so prekinili zabavo. Vse skupaj so ustavili šele policisti

M.R.
07.06.2021 15:22
V petek zvečer so policisti prejeli več klicev o streljanju, grožnjah z orožjem in zasledovanju po cesti v Novi vasi in Ponikvah, so sporočili z novomeške policijske uprave.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policisti so v akciji ustavili dve vozili, v katerih je bilo več oseb, ki so podale nasprotujoče si izjave. Po prvih ugotovitvah naj bi bili v enem udeleženci zabave v Ponikvah, mimo katere se je pripeljal prav tako ustavljeni renault megane sive barve. V njem so bili poleg voznika in sovoznika še štirje mlajši moški. 

Megane naj bi najprej ustavil ob zabavi v Ponikvah, nato naj bi iz njega odjeknilo več strelov v zrak, takoj zatem pa je vozilo naglo odpeljalo stran. Za meganom so se s črnim pasatom pognali udeleženci zabave ter skušali vozilo dohiteti in ustaviti. Vanj naj bi med vožnjo metali različne predmete. Vratolomno vožnjo so ustavili policisti. 

Ti so ugotovili, da gre za ljudi, ki prihajajo z območja Novega mesta in Brežic. Vozilo renault megane so zasegli in odpeljali na policijsko postajo zaradi nadaljnjih preiskav. Odkrili so tudi tulce nabojev. 

O dogodku še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in preverjajo vse okoliščine dogodka. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta