Streljanje pri Čakovcu: Umrla še ne 60-letna ženska, trije v smrtni nevarnosti, s strelno rano tudi otrok

Miha Raičevič
25.08.2021 09:59
Sinoči okoli 21. ure se je v romskem naselju Parag pri Čakovcu sprlo več ljudi, ob tem pa je en udeleženec spora uporabil tudi strelno orožje in izstrelil več nabojev. Ena udeleženka je umrla, v bolnišnico so sicer prepeljali osem oseb, ki so bili prisotni na kraju dogodka, med njimi sta tudi dva mladoletnika, poročajo hrvaški mediji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Policija je danes popoldne pojasnila, da je šlo za spor med dvema družinama. Po verbalnem in fizičnem nasilju sta moška, eden naj bi bil star okoli 27, drugi pa okoli 21 let, s kalašnikovko streljala v zrak in proti udeležencem spora. Pri tem je umrla skoraj 60 let stara ženska. Strelne rane pa so dobili še trije moški, mladoletnica in otrok, so še pojasnili na policiji. 

Zaradi suma uboja in drugih kaznivih dejanj so prijeli oba domnevna strelca ter še enega mladoletnika. Med preiskavo na kraju dogodka so policisti odkrili in zasegli tudi orožje.

Iz bolnišnice v Čakovcu so že zjutraj sporočili, da so sinoči sprejeli osem ljudi. Tri so že sinoči poslali domov, med njimi je tudi otrok s strelno rano, ki so ga oskrbeli in odpustili v domačo oskrbo. Domov je šel tudi drugi otrok, ki je trpel zaradi stresa, poleg njiju pa so domov poslali še moškega, ki je bil sicer prisoten ob incidentu, a ni bil huje poškodovan, je pojasnil direktor bolnišnice Igor Šegović.

V incidentu je bila ubita ženska, rojena leta 1962, še štiri udeležence incidenta pa so operirali na kirurškem oddelku. Eden izmed njih je izven smrtne nevarnosti, trije pa imajo hude poškodbe. "Ena operacija je trajala praktično vso noč," je še pojasnil direktor. 

Dodal je, da so trije operirani udeleženci na respiratorjih in da bi lahko bilo vse v redu z njimi, vendar pa je življenje vsakega, ki potrebuje respirator in ima tako hude poškodbe, ogroženo. 

Ker je šlo za obsežen dogodek, so morali zdravnike in medicinske sestre poklicati, ko so že zaključili z delom.

Sicer pa so na novinarski konferenci policije tudi pojasnili, da policisti v omenjenem naselju posredujejo skoraj vsak dan. V zadnjih petih letih so tam zasegli 37 kosov orožja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta