Tragičen dogodek pretresel policijo: V Italiji na požarišču umrla pripadnica civilne zaščite

M.R.
22.07.2022 08:42

Italijanski mediji poročajo, da je med ogledom požarnega območja umrla 56-letna pripadnica tamkajšnje civilne zaščite Elena Lo Duca iz Vidma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Požar v Divinu pri Trstu.
Reuters

Po poročanju italijanskih medijev naj bi si ogledovala že pogašeno območje, a da je nanjo med ogledom padlo drevo. Kljub pomoči reševalcem je Elena Lo Duca umrla na kraju nesreče. Na kraj je prišel tudi njen mož, ki je sicer koordinator civilne zaščite.

(VIDEO) Požari na Krasu so pod nadzorom, a gasilce skrbi, kaj bo popoldne

(FOTO in VIDEO) Gasilci na območju požarov: "Ja, utrujeni smo, a nismo oklevali, šli smo na pomoč"

Lo Duca je bila sicer policistka v Čedadu, hkrati pa je prostovoljno delala za civilno zaščito. Policijski načelnik v Prapotnem Lamberto Giannini je dejal, da je tragičen dogodek pretresel celotno policijo. "Velika mera zavzetosti, ki jo je Elena vlagala v svoje delo, bo zgled za vse. Zaradi te težke izgube družini izrekam sožalje v imenu vseh moških in žensk državne policije," je povedal Giannini.

Sožalje družini sta izrekla tudi predsednik in podpredsednik Furlanije Julijske krajine Massimiliano Fedriga ter Riccardo Riccardi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta