Tragična nesreča v Stari Baški: Zgrmeli so v globoko brezno, gasilci so do vozila prišli s pomočjo lokalnih ribičev

M.R.
07.04.2021 10:07
V hudi prometni nesreči na Krku sta včeraj umrla dva mlada moška iz okolice Reke, stara 18 in 19 let.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nesreča se je zgodila ob vstopu v Staro Baško.
Profimedia

Nesreča se je zgodila okoli 19.25 ob vstopu v Staro Baško, piše hrvaški časnik Novi list. Je pa nesrečo preživelo dekle, ki je na pomoč poklicalo reševalce. V nesreči je bila udeleženka huje poškodovana, vendar pa naj ne bi bila v smrtni nevarnosti. 

Hrvaška policija je pojasnila, da se je trojica vozila v VW polu z reškimi registrskimi oznakami in je ob vstopu v mesto voznik zaradi neprilagojene hitrosti v ostrem zavoju izgubil nadzor nad vozilom. Vozilo je zaneslo na nasprotni pas, nato pa še izven cesta in v brezno, ki je globoko med 60 in 70 metrov. 

Spletni portal 24sata navaja domačine, ki so dejali, da je skupina pred nekaj dnevi prišla v hišo dedka enega izmed preminulih mladeničev. "Zabavali so se in se družili, tik pred nesrečo pa so odšli do bližnje trgovine po živila. Ko so se vračali, se je zgodila tragedija. Mladeniča je med prevračanjem avtomobila vrglo ven, dekle, ki je bilo privezano, pa je ostalo ujeto v njem. K sreči je bilo pri zavesti in je uspela z mobilnikom poklicati pomoč," so povedali užaloščeni prebivalci Stare Baške. 

Gasilci so do avtomobila prišli s pomočjo lokalnih ribičev in njihovih bark. Poškodovano dekle so iz avtomobila reševali 45 minut, nato pa jo odpeljali v reško bolnišnico. Pokojni 18-letnik naj bi bil doma iz kraja Bribir, 19-letnik pa iz kraja Kastav.

Meščani pa se hkrati spominjajo še ene tragedije, ki se je na tem kraju zgodila pred 10 leti. Takrat naj bi umrla dva češka turista, ki sta se na plažo, ki je dostopna le preko morja, pripeljala s kajakom in se odločila prenočiti v šotoru. Ponoči naj bi se na njiju zrušila skala. "Ne vemo, kako so reševalci sploh lahko izvlekli njuni trupli, saj je bila ogromna. Zdaj pa še to. Stokrat smo že opozarjali, da se na tem kraju postavi zaščitno ograjo," so še povedali domačini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta