Umor v Kamniku: Po zločinu je krvave roke drgnil v snegu

Damijana Žišt Damijana Žišt
20.11.2021 06:00

Goran Ilikić, obtožen, da je januarja letos v Kamniku umoril svojo ženo, se brani z molkom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tožilstvo Gorana Ilikića bremeni, da je moril iz ljubosumja. Foto: Robert BALEN

Robert BALEN

"Danes se ne bom zagovarjal oziroma za zdaj se ne bom zagovarjal," je na včerajšnjem pričetku sojenja za umor 34-letne Marine Ilikić povedal 35-letni Goran Ilikić, obtožen umora svoje žene. Umor se je zgodil 31. januarja letos v bloku v Steletovi ulici v Kamniku, kjer je pokojna živela skupaj s hčerama, ki pa ju v času zločina ni bilo doma.

Ilikić se na ljubljanskem sodišču zagovarja ob pomoči odvetnika Miloša Zarića in sodne prevajalke za bosanski jezik, sodi mu okrožna sodnica Vesna Podjed. Včeraj bi na prostor za priče morali stopiti tudi mati in sestra umorjene, a ju na sodišče ni bilo. Na sojenju pa je bil navzoč njun pooblaščenec in pojasnil je, da oškodovanki nista razumeli, da sta bili vabljeni kot priči. Zato bosta na sodišče prišli naslednjič. Mladoletni hčerki terjata od očeta za umor matere vsaka 50 tisoč evrov, mati umorjene 40 tisoč, sestra pa 30 tisoč evrov.

Vrata je snel s tečajev

Nosilec obtožnice je tožilec Matej Peterca. Po trditvah tožilstva je obtoženi ženo, takrat sta bila v razveznem postopku, umoril v stanovanju. Tistega dne je prišel k ženi okoli enajstih dopoldne in pred vrati stanovanja vpil, naj mu odpre, ker se morata pogovoriti. Vrata je odprla previdno, tako da so bila z notranje strani še vedno zaklenjena z varnostno verigo. Ni ga hotela spustiti v stanovanje. Ko ga je soočila s tem, da ni sama, se je obtoženi tako dolgo zaganjal v vrata, da je veriga popustila, vrata pa so se snela s tečajev. S seboj je prinesel nož in takoj napadel. Žena je pred njim zbežala v sobo, a jo je dohitel in jo večkrat zabodel v hrbet in vrat ter jo s tem tako hudo poškodoval, da je umrla na kraju samem. Tožilec Ilikiću očita umor iz nizkotnih nagibov, motiv za zločin pa je bilo ljubosumje, saj si je Ilikićeva, potem ko se je mož pred enim letom odselil, našla novega partnerja in ta je že prihajal k njej na dom. Tam je bil tudi usodnega dne. Ko je Ilikić napadel ženo, je njen novi partner stekel na ulico in prosil sosede, naj pokličejo reševalce in policijo, a za žrtev je bilo prepozno.

Na ulico zbežal po pomoč

Obtoženi se v sodni preiskavi, v kateri je bilo zaslišanih več prič, ni zagovarjal, krivde za zločin pa tudi ni priznal na predobravnavnem naroku. Oškodovankin partner je povedal, da je bil v stanovanju, ko je obtoženi vanj vdrl z nožem. Videl je, kako je žrtev zabodel, stekel je na ulico po pomoč. Sosed iz bloka je pričal, da je novi partner oškodovanke vpil: "Tepe ženo, ubil je ženo, pokličite policijo!" Kmalu zatem je videl priti iz bloka še Ilikića, ki ga je poznal. Videl je, da je imel roke krvave, pričel si jih je drgniti s snegom, zato je sosed takoj posumil, da je nekaj hudo narobe. Stekel je v stanovanje oškodovanke in jo našel v mlaki krvi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta