Umrla britanska turistka, v katero je avgusta na plaži v Splitu udarila strela

ČK
20.10.2022 15:37

Nesrečna 48-letna Britanka je v neobičajnem dogodku doživela srčni infarkt, imela je poškodbe glave in opekline.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Za posledicami udara strele 20. avgusta letos na plaži v Splitu na Hrvaškem je v začetku oktobra umrla britanska turistka, so objavili mediji na Otoku, povzel pa hrvaški portal Index.hr.

Nesrečna 48-letnica, ki je na plažo prišla skupaj s hčerko, prvi pa ji je na pomoč priskočil medicinski tehnik, ki je bil po naključju v bližini, je po udaru strele doživela srčni infarkt. Dobila je tudi poškodbe glave in opekline, na kraju nesreče so jo morali oživljati.

Najprej so jo zdravili v splitski bolnišnici, nato so jo premestili v domovino, kjer so zdravniki na prošnjo svojcev potrdili slabe prognoze. Njeno zdravstveno stanje je bilo ves čas kritično, dva meseca po tragičnem dogodku pa je bitko za življenje izgubila. Umrla je za posledicami poškodb, ki jih je povzročil udar strele skozi uho, piše v zdravniškem poročilu o tem "nenavadnem in skrajno žalostnem primeru".   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta