V gozdu našli zvezano truplo vaškega posebneža

Primož Knez, Dnevnik
20.03.2021 15:09
Policisti, kriminalisti in forenziki prečesavajo gozd med Polico in zaselkom Zgornje Duplice v občini Grosuplje. Povsod policijski avtomobili, zapore. Gozd je prepreden s policijskim trakom, na rahli vzpetini, kjer se vidi skromno bivališče, svoje delo opravljajo forenziki.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gozd je prepreden s policijskim trakom, na rahli vzpetini, kjer se vidi skromno bivališče, svoje delo opravljajo forenziki.
Primož Knez/Dnevnik

Uniformiranci v 'strelcih' prečesavajo brežino iščoč dokaze strašnega zločina. Nepoklicane takoj odženejo proč. Včeraj okoli poldneva so namreč v tem gozdu našli truplo 77-letnika. Domačina, ki je živel v z lesom obitem kontejnerju oziroma počitniški prikolici. Po naših podatkih je bil zvezan in s hudimi poškodbami glave.

Kdo bi se bil lahko znesel nad vaškim posebnežem, ki se je večkrat na dan odpravil s kolesom do Grosupljega, včasih pa vse do Ljubljane, domačinom ni jasno. Nekateri so celo precej prestrašeni zaradi dogajanja v njihovi neposredni bližini. Kot smo uspeli izvedeti, je pokojni živel v gozdu že dalj časa, do lani, ko je umrl, je blizu njega v podobnih razmerah živel še njegov brat, ki pa med vaščani ni bil tako priljubljen kot pokojni Slav'c. Tudi razumela se nista najbolje. "Ni nam jasno. Denarja revež ni imel. Hodil je na kavo v Grosuplje, sem ter tja je dobil kakšen obisk, včasih je do nas prišel po vodo. Nikoli nobenih težav. Ne, ni bilo ne nasilja ne alkohola. Pač, poseben je že bil, a smo ga imeli v vasi radi," je povedal eden od vaščanov majhnega zaselka na robu gozda.

S Policijske uprave Ljubljana so potrdili, da kriminalisti na območju Grosupljega preiskujejo sumljivo smrt 77-letnika. "Intenzivna kriminalistična preiskava ta trenutek še vedno poteka, zato podrobnosti zaradi interesa preiskave in ugotavljanja vseh okoliščin smrti pokojnega v tem trenutku širši javnosti še ne moremo posredovati oziroma jih bomo posredovali v prihodnjih dneh," je sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta