V Mariboru zgorela dva kombija, ogenj je zajel še štiri tovorna vozila. Gasilci so morali poškodovati tri ključavnice na ograji ...

D.Ži
21.03.2021 08:18
"Iz rezervoarja gorečega kombiniranega vozila gorivo teklo pod tovornjake oziroma sprednje dele priklopnikov, ki so prav tako zagoreli. Ogenj je zajel hladilnik, cisterno za prevoz betona, mercedesov tovornjak," je vodja gasilske intervencije opisal nevaren prizor, ki jih je čakal na parkiriču na Teznu. Poleg poklicnih gasilcev so požar gasili še prostovoljni gasilci PGD Pobrežje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Arhiv

Ponoči, tri minute čez drugo uro, je gasilce na noge vrgla prijava, da v Mariboru, v industrijski coni na Teznu, na parkirišču v bližini železniške proge, gori avtobus. Po besedah vodje gasilske intervencije Milana Šege prijavitelj ni vedel povedati natančne lokacije, za orientacijsko točko jim je dal avtoprevozniško podjetje Ploj, gorelo pa je bolj vzhodno, na parkirišču tovornih vozil v Prevorškovi ulici.

V intervencijo je poleg enajst pripadnikov Gasilske brigade Maribor pohitelo še deset prostovoljnih gasilcev PGD Pobrežje. Medtem ko se je ogenj po parkirišču že hudo nevarno širil, so se morali gasilci najprej spopasti z oviro, ki jim je preprečevala dostop do požara. Prerezati so morali tri ključavnice na ograji, da so lahko zapeljali na parkirišče, na katerem je gorelo. Izkazalo se je, da ni gorel avtobus, ampak kombi. Po njegovih besedah so gasilci požar omejili z vodo, dokončno pa so okoli četrte ure zjutraj vozila pogasili s penilom, saj ko plamen zajeme tudi gume, drugače niti ne gre.

Zakaj je zagorelo, preiskovalci še ugotavljajo, so pa s Policijske uprave Maribor sporočili, da sta kombinirani vozili zgoreli v celoti, štiri tovorna vozila pa je ogenj poškodoval. Nastala škoda v požaru je ocenjena na okoli 200 tisoč evrov škode. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta