V okolici Ljubljane medved huje poškodoval pohodnika: Poškodovanec sam prišel domov, tam padel v nezavest

A.L.
07.05.2020 08:22

Do podobnega napada je v tem času prišlo že lani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V torek zvečer je v gozdu nad vasjo Želimlje, ki se nahaja 20 kilometrov od Ljubljane, medved napadel pohodnika in ga hudo poškodoval, poroča Delo. Poškodovanec je po napadu sam prišel domov in tam padel v nezavest, trenutno se zdravi na intenzivni negi. Delo poroča, da naj bi po neuradnih informacijah imel hujše notranje poškodbe.
Borut Bitenc iz Lovske družine Škofljica je napad zveri potrdil in za Delo povedal, da je "sprehajalec okoli osmih zvečer naletel na medvedko z mladiči. Lovska družina je sicer konec prejšnjega meseca občane opozorila na nevarnost medvedov in svetovala naj bodo pri sprehajanju po gozdu dovolj glasni, da bodo medvede opozorili na svojo prisotnost ter odsvetovala sprehode v zgodnjih jutranjih in poznih večernih urah".
Delo še poroča, da je do podobnega napada v tem času v Želimljah prišlo že lani, ko je medvedka z mladiči poškodovala starejšo žensko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta