V Slovenijo poskušali vstopiti s ponarejenim testom na koronavirus

Vesna Lovrec
27.01.2021 14:00
Minuli vikend so naši policisti na mejnih prehodih prestregli 21 ljudi, ki so v Slovenijo poskušali vstopiti s ponarejenim testom na prisotnost virusa sars-cov-2 po metodi PCR
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
covid test (foto: Policija)
Policija

Policija je sporočila, da so slovenski policisti januarja na mejnih prehodih odkrili večje število ponarejenih potrdil o izvedbi testov na prisotnost sars-cov-2 po metodi PCR. Kršitelji so iz Bosne in Hercegovine in Srbije, policija jim je ponarejene teste zasegla. Vsem preti kazenska ovadba zaradi ponareditve listine, za kar je v Sloveniji predpisana kazen zapora do treh let. Če bi se ugotovilo, da je kdo od osumljenih, ki je predložil ponarejeno potrdilo o negativnem testu PSR dejansko pozitiven in se je na ta način hotel izgogniti karanteni ter morebiti celo pozvročil obolelost drugih ljudi, ga bodo policisti v ovadbi obremenili še za kaznivo dejanje prenašanja nalezljivih bolezni.

Samo v preteklem vikendu so policisti na mejnih prehodih odkrili 21 lažnih potrdil o opravljenem testu po PCR metodi. "Pojavljajo se vzdolž celotne zunanje meje. Odkriti so bili na prehodih Obrežje, Gruškovje, Dobovec, Središče ob Dravi, Petišovci. Ponarejeno potrdilo je bilo odkrito tudi na kontaktni točki Dolga vas na notranji meji z Republiko Madžarsko," je Večeru pojasnila tisovna predstavnica Generalne policijske uprave Maja Ciperle Adlešič in izpostavila, da so bili med kršitelji državljani BiH in Srbije, ki v Sloveniji bivajo na podlagi dovoljenj za prebivanje, pa tudi državljani Slovenije, ki se vračajo iz teh držav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta