V Španiji v nesreči avtobusa šest smrtnih žrtev

STA, A. La.
25.12.2022 11:50

Avtobus je v soboto zvečer z mostu padel v deročo reko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nesreča se je zgodila na območju s precej strmim naklonom.
EPA

V Galiciji na severozahodu Španije je avtobus v soboto zvečer z mostu padel v deročo reko. V nesreči je umrlo šest potnikov, dva pa so uspešno rešili, so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ob zaključku reševalne akcije sporočile lokalne oblasti.

Po poročanju regionalnega dnevnika La Voz de Galicia se je z avtobusom, ki je peljal med krajema Lugo in Vigo, peljala skupina ljudi, ki se je vračala z obiska pri sorodnikih v zaporu Monterroso v osrednji Galiciji.

Do nesreče je prišlo kmalu po 21. uri na božični večer v občini Cerdedo-Cotobade, blizu meje s Portugalsko.

Avtobus podjetja Monbus je zapeljal z mostu in padel 75 metrov globoko v reko Lerez. Oblasti je prvi opozoril mimoidoči, ki je ob cesti opazil uničeno ograjo, vendar vozila v vodi ni videl.

Voznika avtobusa in enega od potnikov so po nesreči pozno zvečer v soboto rešili in odpeljali v bolnišnico. Reševalci so še isti večer potrdili, da so odkrili dve trupli, nato pa so akcijo zaradi neugodnih vremenskih razmer prekinili.

Ko se je iskalna akcija danes nadaljevala, so bile potrjene še štiri smrtne žrtve med potniki, od katerih so enega našli v vozilu, ostale pa v reki.

Vzrok nesreče za zdaj ni znan. Po podatkih policije je bil test na alkohol in droge pri vozniku avtobusa negativen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta