Videl je, kako jo zabada z nožem

Na sojenju Goranu Ilikiću zaradi umora žene Marine, s katero sta se ločevala, so zaslišali glavno pričo. Marininega novega prijatelja, ki je bil takrat v stanovanju v Kamniku in je videl, kako Ilikić žrtev zabada z nožem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ker Goran Ilikić več ne soglaša, da mu sodi sodnica posameznica, mu zdaj sodi veliki sodni senat.

Robert Balen

Kmalu bo minilo leto, kar je bila v domačem stanovanju na Steletovi v Kamniku umorjena 34-letna mati dveh otrok Marina Ilikić. Umora je obtožen njen sicer uradno še mož Goran Ilikić, a že nekaj časa sta živela narazen in bila v razveznem postopku. "Stoodstotno je kriv in nič drugega. Videl sem umor in s tem moram živeti. Trikrat in štirikrat sem bil že na sodišču in povedal vedno isto, niti z besedo se nisem zlagal. Uničil mi je življenje, to, kar se je zgodilo, imam vseskozi v mislih. Imam take sanje …zbujam se …" je pričal Amel A. Z Ilikićevo sta bila par kake tri, štiri mesece, tudi v času umora je bil v njenem stanovanju.

Očividec zločina je bil čisto izgubljen

Zadnji januarski vikend sta preživela skupaj. Tisto nedeljo dopoldne sta popila kavo, pozajtrkovala, klepetala. Potem je zazvonil telefon. Najprej se ni oglasila, ko pa se je, je povedala, da je bil Goran in da naj bi pripeljal domov otroka. Čez čas sta zaslišala trkanje. Marina je šla do vrat in vprašala, kdo je. Bil je Goran, rekel je, naj odpre, samo za pet minut. Odgovorila je, da noče in da ni sama. Potem se je zaslišal hrup razbitih vrat, Marina je Amelu zaklicala, naj kliče policijo.

"Stala je zraven mene, on pa pred mano. Uspel sem ga pogledati v oči, potem pa sem spustil pogled: nož je imel v rokah ob boku. Stopil je proti njej, videl sem prvi vbod, potem sem začel bežati. Tekel sem v dnevno in kuhinjo in potem do vhodnih vrat, čisto sem bil izgubljen. Ko sem se pri vratih obrnil, sem videl, da jo zabada z nožem. Zbežal sem na cesto, kjer je bila ena ženska. Rekel sem ji, naj pokliče policijo. A mi nihče ni verjel, mislili so, da sem nor. Šel sem naprej, spet sem srečal neko žensko. Ona me je prijela za roko in rekla, naj grem k njej. Tam so me oblekli, kajti bil sem samo v kratkih hlačah in majici. Šele potem sem se spomnil, da imam v žepu telefon, in sem klical policijo. Res sem bil izgubljen … Policistom sem rekel, da bi se rad vrnil, da preverim, če je mrtva. A so mi naročili, naj počakam," je pripovedoval pretreseni Amel A.

V snegu si je brisal krvave roke

Med begom iz bloka je šel mimo soseda iz spodnjega nadstropja Adisa S. S hčerko je bil namenjen na sprehod, ko ga je na spodnjem podestu stavbe nekdo skoraj podrl, je pripovedoval na prostoru za priče. "Vpil je 'tepe ženo, ubil je ženo, ubil, kliči policijo'. Potem sem pri bloku zagledal še Ilikića. Pokimala sva si, deloval je tako kot vedno. Videl pa sem, da ima krvave roke, brisal jih je v snegu. Ne vem, kaj sem takrat mislil, ampak klical sem punco, naj kliče Marino, če je v redu. Punca mi je povedala, da so med Marino in Goranom nesoglasja, da sta v razveznem postopku. Otroka sem odložil v svojem stanovanju, potem pa šel do Marininega. Videl sem razbita vrata, Marina je ležala na tleh," je opisoval Adis S. Pri stanovanju je srečal tudi Marininega neposrednega soseda Aleksandra Saša B. Ta je pričal, da je v sosednjem stanovanju slišal najprej trkanje, potem pa hrup, ki se je vse bolj stopnjeval. In misli, da tudi krik. Ravno je pekel meso in štedilnika ni mogel kar na hitro zapustiti, ko pa ga je in stopil na hodnik, je videl moškega, ki je stekel iz stanovanja. V obraz ga ni videl, samo v hrbet in zdelo se mu je, da je oblečen zgolj v kratke hlače. Marina je ležala na tleh. "Preveril sem ji pulz, da bi ji pomagal, a ga ni bilo. Takrat je bilo malo krvi. Potem sem šel ven, nekaj ljudi je bilo na hodniku, eden je rekel, da so že klicali policijo. Spet sem šel noter, da bi še enkrat preveril pulz. Mislil sem, da sem se mogoče zmotil … Takrat je bilo krvi že veliko," je pričal sosed.

Ilikić je umor zanikal, zagovarjal pa se še ni. Marina je Amelu A. povedala, da jo je mož v preteklosti tepel in da je prihajal domov pijan. "Ko je prišel domov, je na primer preverjal, ali je prah v kuhinji, in ji govoril, da ne čisti. Meril je tudi čas, koliko potrebuje od službe do doma," je pripovedoval Amel A. Po njegovem mnenju se ga je Marina bala. "Čutil sem, da se ga je, in tudi rekla je, da se z mano počuti varno," je pričal.      

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta