(VIDEO) Brutalen uboj sredi ulice: Znani aktivist odhajal z dekletom s poroke, potem ga je do smrti zabodel mimoidoči

M.R.
04.10.2023 11:37

Na družbenih omrežjih kroži videoposnetek, ki prikazuje, kako je neznani moški do smrti zabodel 32-letnega Ryana Carsona, sicer pesnika in aktivista, ki je skupaj s svojim dekletom ponoči čakal na avtobus v Brooklynu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dogajanje v Brooklynu
Reuters

Ryana Carsona, ki se je z dekletom vračal s poroke, je malo pred 4. uro v ponedeljek večkrat zabodel neznani moški. "To je strašljiv in brutalen umor nekoga, ki se je trudil, da bi bilo to mesto lepše," je povedal 31-letni Tom Krantz, sicer sostanovalec pokojnega Carsona. Poznala sta se od leta 2012. Storilca policisti še niso izsledili, poroča časnik The New York Post.

Najprej se je znesel nad parkiranimi skuterji, nato pa je proti Carsonu zavpil: "Kaj gledaš?" Odvrnil mu je, da ne gleda ničesar, nato pa je stopil pred svoje dekle. "Ubil te bom!" je zagrozil neznanec, Carson pa je odvrnil: "Umiri, umiri se!" Napadalec je zamahnil proti Carsonu in ga začel loviti, dekle pa je vpilo: "Prosim, prosim, prosim."

Carson se je med tekom spotaknil ob klopco, storilec ga je dotolkel na tla in ga večkrat z nožem zabodel v prsa. Storilec je nato začel hoditi stran, a se je vrnil, ko je k žrtvi prišlo njegovo dekle. Z nožem v roki je pljunil proti ležečemu Carosnu in ga še enkrat brcnil ter se potem umaknil.

V bližino nato pride druga ženska, ki je storilca domnevno poklicala po imenu Bryan ali Brian. Dekle žrtve ji reče, naj ima storilca na očeh, sama pa da bo poklicala policijo. Do prihoda reševalcev je bila ob Carsonu, odpeljali so ga v bolnišnico, kjer pa mu niso mogli več pomagati. 

Carson je sicer zagovarjal vzdržne in okoljske politike, je povedal njegov sostanovalec Krantz. "Neverjetno je, kako veliko je naredil za celotno mesto in svoje prijatelje," je nadaljeval. 

32-letna Acadia Cutschall, ki je bila pokojnikova sošolka, pa je dejala, da je nekoč z besedami odvrnil roparja, ki ga je skušal oropati. "Dal mu je nekaj denarja," je dodala. Prepričana je, da bi Carson, če bi imel priložnost, pomagal tudi moškemu, ki ga je zabodel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta