(VIDEO) Kamere so posnele odhod Mateja Periša iz kluba Gotik. Kaj gledamo na motnem posnetku reke Save?

Va
14.04.2022 11:26

Pojavila sta se dva nova posnetka tik pred trenutkom izginotja mladega Splitčana v noči na 31. december lani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Območje Malasava v Beogradu.
Arhiv Večera

Pojavila sta se nova posnetka nadzornih kamer iz noči na lanski 31. december, ko je v Beogradu izginil Splitčan Matej Periš.

Kamere so posnele okolico Beton Hale oziroma nočnega kluba Gotik ob reki Savi, od koder je po vsem do zdaj znanem nenadoma stekel pogrešani 27-letnik. Na posnetku, ki ga javnost vidi prvič, se Periš povzpne na Karađorđevo ulico in nadaljuje proti jugu, do restavracije Savanova na začetku Beograda na vodi. Na tem mestu je bilo nato zadnjič posneto, kako se spušča k reki.   

Na enem od dveh daljših posnetkov naj bi bil mladi Splitčan v trenutku, ko okoli 1:45 zjutraj zapušča klub Gotik, kjer se je zabaval s prijatelji. Drugi posnetek je nastal nekaj čez drugo uro in je zabeležil redke mimoidoče ter nedoločljivi objekt v onesnaženi reki, ki ga tok nese proti severu.

Je na posnetku iz reke Save v srbskem glavnem mestu res pogrešani Matej Periš? To je tudi tri mesece in pol od izginotja uganka. Portal Index.hr, ki je poskušal vse še enkrat rekonstruirati, opozarja, da mimoidoči ne dajejo vtisa, da bi kaj opazili. Pa tudi to, da je bilo v resnici v času motnega drugega posnetka tam bolj temno, kot se zdi.

V zadnjem mesecu je policija v reki Savi v Beogradu našla dve trupli, v nobenem od teh primerov ni šlo za nesrečnega fanta iz Splita, ki je prišel v Beograd dočakat novo leto, le malo pozneje pa obveljal za pogrešanega.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta