(VIDEO) Med nadzorom v Mariboru skozi rdečo 27 voznikov, policija jih je pri tem tudi posnela

M.R.
23.10.2020 14:58

Policisti Policijske uprave Maribor so med poostrenim nadzorom cestnega prometa ugotovili kar 27 kršitev upoštevanja svetlobnih prometnih znakov. Gre predvsem za vožnjo skozi oranžno ali rdečo luč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nadzor so izvedli s pomočjo videonadzornega sistema, zato bo prekrškovni postopek, z vsemi dokazi, uveden tudi zoper tiste kršitelje, ki takoj po storjenem prekršku niso bili ustavljeni.

Priložili so tudi posnetek, ki kaže, da v enem primeru rdeče luči ni upoštevala kar cela kolona vozil. Posnetek je namerno narejen tako, da se na njem ne vidi registrskih tablic in ljudi v vozilih.

Pri tem poudarjajo, da je neupoštevanje svetlobne prometne signalizacije eden izmed prekrškov, ki je opazen vsakemu udeležencu v cestnem prometu. "Nemalokrat pa je vožnja v rdečo luč vzrok prometnih nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami," so poudarili na PU Maribor. 

Opozarjajo, da imajo svoj namen in pomen, "zato prav vsi udeleženci v cestnem prometu pričakujejo, da se bomo vsi ravnali po svetlobnih znakih na semaforjih".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta