(VIDEO) Objavljen posnetek Bryantovega helikopterja neposredno pred strmoglavljenjem

M.R.
29.01.2020 22:57

Na spletu je objavljen posnetek helikopterja, v katerem je umrl legenda ameriške košarke Kobe Bryant s hčerko in še sedmimi drugimi ljudmi na krovu. Posnetek je nastal 31 minut pred strmoglavljenjem helikopterja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vzrok za strmoglavljenje ameriške oblasti še ugotavljajo. Najverjetneje je šlo za splet okoliščin, eden glavnih razlogov pa bi lahko bila izjemno nizka vidljivost. 
Pilot Ara Zobayan je bil namreč med poletom na zvezi s kontrolo letenja in nazadnje je sporočil, da se bo izognil oblaku, nato pa povezave ni bilo več. 
Helikopter je vzletel v okrožju Orange v Kaliforniji ob 9.06. V njem je bilo devet ljudi, med njimi tudi Kobe Bryant in njegova 13-letna hčerka Gianna. Bili so na poti na košarkarsko tekmo. Gianna bi morala igrati, Bryant pa bi kot trener vodil njeno ekipo. 
Ob 9.21 je helikopter začel krožiti nad Glendaleom v neposredni bližini Burbanka. V bližini je bilo namreč letalo in helikopter je moral počakati, da mine nevarnost morebitnega trčenja. Hkrati ja pilot Zobayan zaprosil za posebno dovoljenje, ki pilotom omogoča letenje brez posebnih instrumentov v slabših vremenskih pogojih. 
Ob 9.33 je helikopter nadaljeval pot proti severu. Kontrola poletov je pilotu naročila, naj sledi avtocesti. Pilot je slišano potrdil in nadaljeval polet. Pozneje je kontrola poletov iz Burbanka pilotu naročila, naj vzpostavi zvezo s kontrolo poletov v Van Nuysu. To je tudi storil in malo pozneje prosil za pomoč, a mu je kontrolor povedal, da leti prenizko, da bi mu lahko nudili pomoč. Pilot je odvrnil, da se bo dvignil in se izognil oblakom. To je bilo njegovo zadnje javljanje. 
Kontrolor je skušal navezati stik s helikopterjem, a odgovora ni bilo. Ob 9.45 je helikopter izginil z radarja. Dve minuti pozneje so reševalne službe dobile prvi klic o strmoglavljenju helikopterja. 
Televizija CNN pa je poročala, da je bil objavljen nov posnetek helikopterja neposredno pred nesrečo. "Skušam posneti vse čudne stvari, ki se dogajajo nad mojo hišo v Glendalu. Na žalost pa tega jutra nisem vedel, da snemam helikopter Kobeja Bryanta, njegove hčerke in drugih, ki so 31 minut pozneje strmoglavili. Naj počivajo v miru," je zapisal avtor posnetka. 
{twitter}https://twitter.com/theironlydreams/status/1221633775433482240{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta