(VIDEO) Streljanje v Splitu: Je trikratni morilec 25-letnega pripadnika Torcide ustrelil po pomoti?

ČK
13.01.2020 11:34

Danes bi morali zaslišati 25-letnika, ki je v soboto v Splitu s kalašnikovko ubil tri moške. A je zaslišanje - potem ko ni bil sposoben odgovarjati na vprašanja - padlo v vodo. 25-letnika so namreč odpeljali v zagrebško psihiatrično bolnišnico. Sinoči naj bi omenjal tudi samomor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kot smo že poročali, je 25-letnika, sicer pomorca, policija v preteklosti že obravnavala. Prav tako je obravnavala tudi vse tri ubite. Proti vsem naj bi v preteklosti obravnavali že na desetine kazenskih in prekrškovnih prijav. "Vse osebe, ki so vpletene v primer, so bile s strani policije v preteklosti že preganjane zaradi številnih prekrškov in kaznivih dejanj. Povezanih z nasiljem, drogo, grožnjami, ni pa bilo prijav medsebojnih groženj. Ni bilo prijav, da bi storilec grozil ubitim ali pa ubiti storilcu," so policisti povedali na nedeljski konferenci.
{facebookpost}https://www.facebook.com/jutarnji.list/posts/10158003366511543{/facebookpost}
Hrvaški mediji so pred tem navajali neuradne informacije, da naj bi se 25-letni storilec, ki je bil oblečen v črna oblačila, maščeval, ker naj bi ubiti izsiljevali njegovega brata zaradi dolga. Storilec naj bi bil strasten pomorec in se je aprila lani po 14 mesecih na ladji vrnil v Split. Živel naj bi urejeno življenje, bil je tudi športnik in osvojil več odličij v taekwondoju. Ko se je vrnil z ladje, naj bi trije moški, ki jih je včeraj ubil, prihajali na njegov dom in ga izsiljevali zaradi dolga njegovega brata, sicer odvisnika od drog.
{embed_youtube}https://youtu.be/aANxJfV7YKM{/embed_youtube}
Kot piše Jutarnji list, naj bi 25-letnik napovedal maščevanje takoj, ko se vrne z ladje. V sobotnem napadu je izstrelil kar 36 nabojev, tako da je poškodoval tudi številna vozila in s tem povzročil splošno nevarnost. V enem izmed vozil so bile tri osebe, a so streljanje na srečo preživele brez poškodb.
{facebookpost}https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1032826960420958&id=191645354539127{/facebookpost}
Hrvaški mediji se danes sprašujejo, ali je 25-letnik enega moškega ubil po nesreči, ker naj bi vozil motor četrte osebe, ki jo je morilec iskal. Sicer pa naj bi samo to osebo – gre za pripadnika navijaške skupine Toricda – policija v preteklosti obravnavala zaradi preprodajanja droge. Pred nekaj meseci so mu namreč zasegli 200 gramov heroina, piše Slobodna Dalmacija. Od kolega so se sinoči že poslovili pripadniki Torcide, z balami, svečami in transparentom, na katerem je pisalo, da je bil ne kriv ne dolžen. "Njegova najveća nesreča je bila ta, da se je znašel ob nepravem času na napačnem mestu. Ubil ga je metek, ki ni bil namenjen njemu,“ je zapisala Torcida.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta