(VIDEO) Split: V streljanju v središču mesta ubiti trije ljudje, storilca, oboroženega s kalašnikovko, prijeli

A.L.
11.01.2020 17:40

V središču Splita so bili danes popoldne v streljanju ubiti trije ljudje, je sporočila splitska policija. Mediji poročajo, da je policija storilca prijela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Do streljanja je prišlo okoli 15.35. Po prvih podatkih je bil strelec moški, ki je oborožen in oblečen v črno. Policija je prebivalce na območju pozvala, naj ostanejo doma in če opazijo osumljenca, naj takoj pokličejo policijo.  Dodali so, da so vse razpoložljive policijske sile na terenu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Mediji poročajo, da je policija storilca naposled prijela, to je potrdil tudi župan mesta. Poleg glavnega osumljenca so pridržali še eno osebo. Časnik Slobodna Dalmacija je poročal, da je bil moški oborožen s kalašnikovko.
{facebookpost}https://www.facebook.com/dalmatinskiportal/videos/671534133586848/{/facebookpost}
{facebookpost}https://www.facebook.com/24sata/posts/3179946338706555{/facebookpost}
Jutarnji list je poročal, da je do streljanja prišlo na dveh krajih v središču mesta, v bližnjem lokalu so priče povedale, da so slišali rafale. 
{embed_youtube}https://youtu.be/cMzCTmHTsRw{/embed_youtube}
Ena od prič je povedala, da je bilo videti, kot bi šlo za obračun med skupinama motoristov. Kot je znano, je napadalec najprej ubil moškega na motorju, kmalu za tem še moškega, ki je bil v sosednji ulici. Oba sta umrla na kraju dogodka. Napadalec je naposled ustrelil še tretjega moškega, ta je umrl na operacijski mizi.  
Hrvaški mediji poročajo, da je bil motiv za napad najverjetneje ta, da se je moški želel maščevati žrtvam, ker naj bi trpinčile njegovega brata. Žrtve današnjega streljanja naj bi bili stari znanci policije. Ubiti 38-letnik je bil leta 2002 obtožen, da je z motorjem povzročil nesrečo, v kateri je umrla 8-letna deklica. Zbil jo je v peš coni, po nesreči ji ni nudil pomoči. Leta 2008 je prišel iz zapora in se po tem večkrat zapletel v pretepe. Še ena od žrtev je leta 2013 v kombiju prevažala večjo količino konoplje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta