(VIDEO) V mafijskem obračunu v Atenah ubili slovenskega državljana

M.R.
20.01.2020 14:35

Slovenska policija je danes potrdila, da je imel eden izmed včeraj v Atenah ubitih Črnogorcev tudi slovensko državljanstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po informacijah, ki so jih objavljali srbski in grški mediji, naj bi to bil 43-letni Igor Dedović, sicer eden izmed vodij škaljarskega klana črnogorske mafije. Poleg tega je imel tudi črnogorsko državljanstvo in še državljanstvo BiH.
Že zjutraj smo poročali, da je bil poleg Dedovića ubit tudi Stevan Stamatović, sicer tudi on sodelavec omenjene kriminalne združbe, ki naj bi se pretežno ukvarjala s tihotapljenjem in preprodajo kokaina. 
Slovenska policija je danes sporočila, da je zoper oba že leta 2018 pričela ciljno iskanje, saj je obstajala možnost, da bi se nahajala ali skrivala v Sloveniji. Z mednarodno tiralico so ju namreč zaradi storitve več kaznivih dejanj v povezavi z organizirano kriminaliteto iskali črnogorski varnostni organi. 
Slovenska kriminalistična policija je sicer za omenjenega v sklopu izvajanja ukrepov ciljnega iskanja zaradi vpletenosti v izvajanje kaznivih dejanj mednarodne organizirane kriminalitete v lanskem letu pristojni upravni enoti že podala predlog za odvzem slovenskega državljanstva. 
{twitter}https://twitter.com/telegrafrs/status/1219016658364391425{/twitter}
Črnogorska mafijca sta bila ubita v restavraciji v predmestju grške prestolnice, kjer sta bila skupaj z ženama in tremi otroki, starimi od šest do deset let. Priče so povedale, da so v restavracijo prišli štirje zamaskirani moški, nato pa sta dva začela streljati na žrtvi, dva pa sta opazovala ostale goste. Po približno 30 sekundah je četverica pobegnila iz restavracije in se odpeljala s terenskim vozilom. Grška policija jih še vedno išče. Priče so dejale, da naj bi bili trije storilci v 20. letih starosti, eden pa naj bi bil star okoli 45 let.
{twitter}https://twitter.com/telegrafrs/status/1219009388582789121{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/tovimagr/status/1219000644754903041{/twitter}
Eden izmed omenjenih mafijcev je umrl na samem kraju, drugi pa je umrl pozneje v bolnišnici. Poleg žrtev je bila zadeta tudi žena enega izmed njiju, a je preživela in je v bolnišnici. Grški mediji pa celo pišejo, da je v bolnišnici tudi eden izmed treh otrok, ki je bil navzoč pri mizi. Nudili naj bi mu psihološko pomoč, saj je v velikem šoku.
{embed_youtube}https://youtu.be/iUX16gAA2CU{/embed_youtube}
Zelo verjetno gre za obračun med dvema črnogorskima klanoma, ki sta v vojni že več let. Na čelu škaljarskega klana sta trenutno po poročanju medijev ostala le še brata Vukotić. Jovica Vukotić je zaprt v Srbiji in čaka na izročitev Črni gori, Igor Vukotić pa je na begu in je za njim razpisana mednarodna tiralica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta