(VIDEO) V Atenah sredi polne restavracije ubili člana črnogorskega mafijskega klana

M.R.
20.01.2020 06:42

V Atenah sta bila včeraj ubita pomembnejša člana črnogorske kriminalne združbe, poročajo srbski mediji. Ustreljena sta bila v restavraciji v mestni četrti Vari.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Kar smo doživeli, spominja na ameriške filme. Prišla sta dva moška in začela streljati. Streli so bili neustavljivi. Njihovi otroci so vpili! Eden je takoj padel mrtev s stola, na katerem je sedel," je povedala priča za grški časnik Vima. Drugo žrtev so odpeljali v bolnišnico, a je tam umrla. V nogo je bila ranjena tudi žena enega izmed napadenih in so jo prav tako odpeljali v bolnišnico.
Napadena sta bila v restavraciji na večerji s svojima ženama, poleg pa so bili tudi trije otroci, stari od šest do deset let. Ubita sta bila člana kriminalne združbe, ki se ukvarja s tihotapljenjem in preprodajo kokaina. Grški mediji poročajo, da so napad izvedli štirje zamaskirani moški.
Časopis Vima tudi navaja tudi policijsko izjavo, da je šlo za delo profesionalcev. Četverica, naj bi vstopila v restavracijo, nato pa pristopila do svojih žrtev, kjer sta dva začela streljati. Ciljala naj bi v prsni koš in glavo, dva pa sta opazovala ostale goste. Po približno 30 sekundah so storilci pobegnili s terenskim vozilom, policija pa jih še išče. Na kraju so bili najdeni tulci dveh različnih pištol kalibra 9 milimetrov. Izstreljenih naj bi bilo okoli 20 nabojev.
{embed_youtube}https://youtu.be/SHXVPgD6MBs{/embed_youtube}
Priče so tudi povedale, da so bili storilci povsem hladnokrvni. "Mirno so vstopili v restavracijo in naenkrat so odjeknili streli. Vsi so vpili in bežali, oni pa so mirno zapustili restavracijo in odšli," opisuje druga priča. Pokojna naj bi bila sicer redna obiskovalca restavracije, kjer naj bi sicer jedla dvakrat na teden.

Ena žrtev s slovenskim državljanstvom?

Črnogorski časnik Vijesti na spletni strani poroča, da sta bila ubita člana škaljarskega klana. Igor Dedović naj bi bil eden izmed vodij v tem klanu, Stevan Stamatović pa naj bi bil visok član črnogorskega klana. Grški mediji celo poročajo, da naj bi eden izmed ubitih prihajal iz Slovenije. To smo skušali preveriti tudi na zunanjem ministrstvu, ki je sporočilo, da slovensko veleposlaništvo v Grčiji s strani policije še ni bilo uradno obveščeno o smrti slovenskega državljana, je pa novico o tem prebralo v domačih medijih. Policijska preiskava ša poteka in zato bo do uradne potrditve verjetno še nekaj časa trajalo, so nam sporočili na zunanjem ministrstvu.

Za ubitim razpisana mednarodna tiralica

Igor Dedović naj bi bil skupaj z bratoma Vukotić vodja škaljarskega klana. Za njim je bila zaradi poskusa umora Vojina Stuparja in Miloša Radonjića, gre za člana rivalskega kavačkega klana, tudi razpisana mednarodna tiralica. Ubiti naj bi ju skušali konec marca 2016 v Kotorju. Črna gora v povezavi s tem od Srbije zahteva tudi izročitev Jovice Vukotića. Srbski preiskovalci pa so Dedovića povezovali s tihotapljenjem kokaina, ki so ga lani našli v Črnem morju ob romunski obali. 
Stamatović pa naj bi bil vodja kriminalne združbe iz Podgorice, ki je tesno sodelovala s škaljarskim klanom. Mediji so ga povezovali z morebitnim umorom Aleksandra Stankovića, znanega pod psevdonimom Sale Mutavi oktobra 2016. A je Stamatović to zanikal. Povezovali so ga tudi z odkritjem orožja v bližini hiše nekdanjega srbskega premierja in sedanjega predsednika Srbije Aleksandra Vučića
Na čelu škaljarskega mafijskega klana sta trenutno le še brata Vukotić. Jovica Vukotić je trenutno zaprt v Srbiji in čaka na izročitev Črni gori, Igor Vukotić pa je na begu, za njim je razpisana mednarodna tiralica. 

Grki razburjeni

Včerajšnji napad je močno razburil tudi Grke. Ti so na spletu burno komentirali streljanje, ki se je zgodilo vpričo gostov, žena ubitih in celo njihovih otrok. "To območje je igrišče ruskih, srbskih in arabskih kriminalcev. V zadnjih petih do šestih letih je vse več obračunov. Če jih ne bodo čim prej deportirali, bodo južna predmestja postala Bejrut!" je zapisal eden izmed bralcev. 
"Naša država je polna tujcev, ki menijo, da je popolna za kriminal, pavšalne ugodnosti, nelegalne migracije. Hkrati pa Grki zaradi takšnega divjanja, nepravične obdavčitve, bednih plač in pokojnine odhajajo iz države," je bil jezen drugi bralec. 
"Vse najslabše na planetu Zemlja se je zbralo tukaj in nihče nič ne naredi. A nič ne de, vse dokler Grkom ne govorijo, da so rasisti in fašisti. No kako se slepimo," je pisal tretji bralec. Četrti pa, da je država postala "raj za globalni kriminal".
"Greste v restavracijo z družino in tvegate življenje! Pa saj niti v Mehiki ali Kolumbiji ni tega. Kaj naj otroci gledajo, kako jim ubijajo starše?!" pa se je spraševal še en bralec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta