Zagreb: 25-letni Slovenec povzročil prometno nesrečo, potnica tramvaja se je huje poškodovala

STA, ČK
03.01.2024 12:10

Proti Slovencu bodo vložili kazensko ovadbo, grozi pa mu do tri leta zapora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Janko Rath

Slovenski državljan je v Zagrebu v ponedeljek zvečer povzročil prometno nesrečo, ko je odvzel prednost tramvaju in voznika prisilil v nenadno zaviranje, je v torek sporočila zagrebška policija. V nesreči se je huje poškodovala 72-letna potnica tramvaja. Proti 25-letnemu Slovencu bodo vložili kazensko ovadbo, grozi pa mu do tri leta zapora.

Nesreča se je po navedbah hrvaške policije zgodila v ponedeljek okoli 19. ure, ko je 25-letni Slovenec v središču Zagreba z osebnim avtomobilom zapeljal čez neprekinjeno črto na cesti in nato nadaljeval vožnjo čez tramvajsko progo.

(FOTO) V petkovi tragični prometni nesreči v Mariboru umrl dolgoletni nogometaš in trener

Ker ni odstopil prednosti tramvaju, čeprav bi to moral storiti, je voznika tramvaja prisilil v nenadno zaviranje. To je povzročilo padec 72-letnice, ki se je pri padcu huje poškodovala.

(FOTO) Iz zmečkanega avta so ga rešili gasilci: Zakaj policisti 47-letniku niso dali pihati?

Iz zagrebške policijske uprave so sporočili, da bodo proti 25-letnemu Slovencu vložili kazensko ovadbo zaradi povzročitve neposredne nevarnosti za udeležence v prometu iz malomarnosti oz. povzročitve hude telesne poškodbe zaradi kršitve prometnih predpisov. Za to kaznivo dejanje je po hrvaški zakonodaji zagrožena kazen do treh let zapora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta